website stat

Metode noi de a învăța pentru elevii din ciclul primar

Ești într-una din clasele I-IV? Atunci testează-ți gratuit cunoștințele de limba română și matematică! Cam așa ar fi putut suna titlul acestui articol, dar n-ar fi fost prea lung. Pentru că, într-adevăr, am aflat de un site unde puteți realiza astfel de teste și auto-evaluări gratuite.

După cum poate știți, a fost ceva tevatură pe seama noilor manuale școlare pentru cei mici, pe care Ponta le-a vrut cu tot dinadinsul digitale. În baza unor afirmații, zic eu, nefondate și aiuristice, cum ar fi că nu există elev de clasa I care să nu aibă tabletă sau să nu știe utiliza calculatorul, ori că toate școlile sunt conectate la net. Cred că Ponta trăiește într-o bulă a lui, poate una a elitei, fără prea mare contact cu viața reală. Dar asta s-a decis. Unele edituri au contestat, s-a întârziat puțin cu soluționarea, până la urmă au apărut și manualele. Iar la o privire aruncată foarte rapid, mi-au plăcut.

e-istet

Vrem sau nu, suntem în era tehnologiei digitale, și suntem una din țările pionier în implementarea acestei tehnologii în școli. Iar dacă tot ne aflăm în această situație, cel mai bine este să profităm la maxim de ea și să învățăm să utilizăm tehnologia încă de mici, pentru binele nostru. Sau să îi învățăm pe copiii noștri s-o utilizeze, spre binele lor.

Site-ul de care vă vorbeam mai sus oferă cursuri și pregătire la limba română și matematică, pentru clasele I-IV. Deși are părți gratuite, pachetele complete costă. Prețurile sunt de așa natură concepute încât cu cât te abonezi pe mai multe luni, cu atât scade prețul lunar: (click pe imagine pentru mărire)

prețuri cursuri online

Practic, dânșii afirmă că aduc educația digitală la un nou nivel. Pentru că o fac interactivă, pe net. De exemplu, ai acces la site atunci când ești online, atât de pe desktop cât și de pe tabletă, te poți compara cu alți elevi din țară (există chiar medaliii pentru cei care se clasează pe primele locuri), iar lecțiile și exercițiile sunt concepute sub formă de joc, așa încât să capteze atenția și interesul elevului.

Pe mine mă bucură astfel de inițiative, care din păcate nu existau pe vremea când eram eu elev, și le recomand. Pentru că na, la 19-29 de lei pe lună, eu zic că e mult mai ieftin decât să-ți dea meditații Iohannis. Care am înțeles că cere mult, de vreme ce a declarat că și-a făcut cele 6 case din meditații. Deci mai simplu așa.

Spor la învățat!

PS: Și nu, nu votez cu Ponta.

0 comentarii