website stat

Linii aeriene

Vreau să vă fac o confesiune: nu sunt genul care călătorește mult. Mai ales, nu sunt genul care-și face vacanțele și concediile, sau sărbătorile, peste hotare. Prin urmare, nu cunosc și nu am folosit foarte multe site-uri de turism. N-aș putea deci să vă spun dacă Aerolines sunt mai bun decât Wizair, sau dacă Wizair sunt mai buni decât alții, sau care unde vă pot duce. (Deși niște deducții tot pot face. De exemplu, cei de la Aerolines au contor de trafic pe site, ceea ce indică transparență, iar câteva sute bune de vizitatori unici pe zi, în condițiile în care nu toată lumea circulă regulat cu avionul, e un alt semn că nu-s de aruncat la gunoi.)

Nisa - vechiul oraș

Vă pot spune însă cu certitudine că, dacă aș câștiga o excursie gratuită de exemplu la Nisa, nu mi-ar displăcea deloc să-mi petrec acolo o săptămâna. Iar dacă ar fi săptămâna de revelion, cu atât mai bine.

Colline du Chateau - Nisa

Nisa este un oraș situat la poalele Alpilor Maritimi, pe coasta Mării Mediterane, în sud-estul Franței. Al 5-lea oraș ca mărime din Franța, de fapt, cu circa 360 de mii de locuitori. Imaginea de mai sus este așa-numita Colline du Chateau (Colina Castelului?), în timp ce prima imagine ilustează „vechiul oraș”: un cartier cu puternice influențe italiene, cu străzi înguste și cu magazine provinciale, unul lângă altul.

Nisa - un oraș cu deschidere la mare

Nisa este, evident, vizitată în primul rând pentru amplasarea ei maritimă, iar ce vedeți mai sus zic eu că e mai mult decât edificator. Ceea ce nu înseamnă că nu găsiți și obiective turistice în zonă. Mănăstirea Notre-Dame de Chimiez, surprinsă în imaginea următoare, ne-ar contrazice. La fel cum ar face-o ruinele orasului roman Cemenelum, Muzeul de Arte frumoase Jules-Chéret sau Muzeul de Artă Asiatică. Cărora nu le mai pun poze, că puteți și voi căuta pe Google.

Manastirea Notre-Dame de Cimiez - Nisa

Pe scurt, Nisa este o destinație minunată pentru oricine dorește să guste atât din poezia, cultura și farmecul franțuzesc, cât și din minunata amplasare naturală a orașului. De ce însă vorbesc de Nisa și nu vreun alt oraș la mare? Datorită unui cuvânt frumos și simplu, pe care probabil mulți îl cunoașteți: booking. Site-urile de turism se întrec în diverse oferte iar a-ți face booking, sau rezervare, din timp, de exemplu cumpârând bilete cu una-două luni în avans, te poate ajuta să economisești sume importante de bani.

Este poate motivul pentru care pe Aerolines un bilet dus-întors la Nisa costă, cumpărat acum, începând de la 89 de euro. Cred că prețul e destul de ok, și nu le-am luat la rând toate destinațiile, deci posibil să găsiți chiar mai avantajoase.

Și cum peste două luni e revelionul, vă puteți deja gândi pe unde să faceți rezervări.

0 comentarii