website stat

Piticul care răstoarnă traficul mare

Nu era vorba aia cu buturuga mică răstoarnă carul mare? Astăzi vă supun atenției un blog cu nume interesant: piticul. :) Dar nu, nu este vorba de piticu.ro, pe care probabil îl cunoașteți deja cu toții. Blogul nostru are adresa piticul.eu. Deci, un scurt review de blog.

În primul rând, numele nu-mi place. De ce? Din două motive. Pe de o parte, nu cred că-i o idee inspirată să folosești în nume „mic”, „slab”, „nesemnificativ”, „irelevant” etc, deși la Microsoft a funcționat. Ideea de bază este a unui loc unde se discută lucruri mici, adică poate sunt acele chestii mărunte care te fac să fii fericit, lucrurile care de fapt contează. Asta-i frumos, dar eu aș fi încercat să găsesc o altă denumire care să sugereze așa ceva. Pe de altă parte, numele „piticul” este deja asociat în blogosferă cu maisus-amintitul blog pe .ro, și deci bilă neagră la capitolul nume.

piticu.eu

Tema blogului este însă foarte mișto. Ador designurile simple, care nu-ți obosesc ochii și scot în evidență conținutul textual. Îmi displac profund temele complexe, cu texte care se derulează în header, cu tone de reclame în sidebar sau cu fluturași și inimioare care cad din cer. Avem aici un prim element al bloggingului de calitate (și de succes), aspectul este absolut superb, cam așa ar trebui să arate orice blog care se respectă și care-și respectă cititorii. Așdar, bilă albă.

Ajungem acum la ultimul și cel mai important punct: conținutul. Blogul tratează despre alfa și omega, artă, telefoane, corp și minte, curiozități, societate, sport, sex, IT, gaming etc. Cu alte cuvinte găsim de toate pentru toți, iar titlurile sunt în general interesante și, pentru un blog abia apărut, articolele scrise surprinzător de bine (vă mai amintiți cât de stângaci erați voi la primul articol?). Poate însă puțină nișare n-ar fi stricat, în sensul că nu prea merge sexul cu IT-ul. Sau merge? Cine știe.

Iată deci un prim blog pe care îl puteți vizita (sau nu), după cum considerați. Pe viitor o să mai realizez și alte review-uri, și poate că o să mă bag chiar la studii pe text, adică la review de articole. Până atunci, să reținem ideea lecției de astăzi: ce înseamnă un design de calitate la bloguri.

0 comentarii