website stat

Jocuri pentru... fetițe

Nu vă gândiți la prostii, titlul nu este la mișto. Mai țineți minte ce jocuri jucam noi, adică ăștia care am terminat școala de ceva timp, când eram copii? Eu țin minte că jucam Doom, Quake, Mortal Kombat 2, Dune 2000, Red Alert, Warcraft 2... jocuri de strategie. Multe dintre ele în DOS, la rezoluții de 640x480 sau 320x240. Pentru că pe atunci erau monitoare mici și atâta putea duce motoarele grafice. Mai devreme, de exemplu când eram în generală, n-am jucat mai nimic pentru că nu prea erau calculatoare și internet. Iar mai târziu am jucat (și încă mai joc, deși rar) șah.

true love's kiss
Jocuri pentru copii - Jocuri.biz
Lucrurile s-au schimbat puțin de atunci. În primul rând, calculatoarele sunt acum aproape expirate, căci picii de azi au telefoane cu putere de procesare mai rapidă decât 10 supercomputere din trecut. În al doilea, internetul are acum „arie de acoperire” de practic 100%. Și deja găsești pe net jocuri și joculețe gratis, la care nici nu puteai visa acum câțiva zeci de ani. Pentru toate vârstele, sexele și afinitățile. M-am amuzat de exemplu mai devreme de un joc super-simplu, Sărutul Iubirii Adevărate sau True Love's Kiss (click pe imagine pentru a-l accesa). Pueril dar cu grafică faină și atmosferă drăgălașă. Mai ales dacă ești fată, sau - și mai bine - fetiță.

Cert este că astăzi lumea a renunțat la distracțiile de pe vremea noastră. Jurnalele cu inimioare și pagini rupte de hârtie au fost înlocuite cu statusuri pe Facebook sau, pentru cine are cât de cât un dram de aspirație pentru scris, cu bloguri. Dar dacă vă spun că am văzut fete care joacă la greu CounterStrike, WOW și LoL? Și car vă bat pe 95% dintre voi. Pe de altă parte, ăsta-i un lucru bun. Că nu știu dacă vă dați seama, da-i un atu killer ca fată să poți să intri într-un grup de băieți și să susții cu ei o conversație despre cel mai nou caracter din cutare joc de strategie.

Mai sunt și jocurile erotice. E drept că ăstea se găsesc mai greu, și sunt mai ales pentru băieți. Adică greu... greu în sensul că nu toată lumea știe cum să descarce de pe torenți. Am acasă o colecție, tot am zis că o să mă apuc odată. Nu pentru mine. Pentru cititori, ca să le fac review pe blog.

O să închei cu un banc. Cică bunica lui Bulă îi spune acestuia pe patul de moarte: „Dragă Bulă, ești nepotul meu iubit, îți las moștenire o vilă, grădina, piscina, teren de trei hectare cu pomi fructiferi...” Bulă, cu gura căscată, o întreabă: „Dar nici nu știam că ești așa bogată, unde le ai pe toate acestea?” La care bunica îi răspune cu ultima suflare: „Pe Farmville!”

0 comentarii