website stat

Locuri de muncă acasă

Zilele trecute am dat peste un site mai mult decât interesant. Site-ul se numește SimpleJobs și vă propune să faceți diverse chestii: să dați like unor pagini de Facebook, să scrieți un comentariu pe un anumit forum, să promovați în rețeaua Google+ (sau pe Twitter) un anumit articol, să căutați poziția unui site în Google sau chiar să scrieți voi un text pe o anumită temă, dacă aveți blog.



Acum, se pune întrebarea: de ce ar fi aceste activități interesante? Că doar le faceți zilnic. Da, așa este. Într-adevăr, în fiecare zi intrați pe net, căutați diverse lucruri pe Google, dați like-uri pe Facebook și așa mai departe. Diferența este că pe site-ul de care vă vorbesc sunteți plătiți pentru toate acestea.

Iar când zic sunteți plătiți, nu mă refer la sume imaginare, de genul celor din rețeaua VivaSMS, unde eu am aproape 200 de membri în echipă și într-un an de zile nu am făcut decât 7,45 euro, incluzând bonusurile inițiale, deoarece nu se trimit SMS-uri. Deci nu, vorbesc de sume reale. Bine, nu exagerate: cam între 10 cenți (ceea ce mi se pare ok pentru o căutare pe Google sau un share pe Facebook, din 10 astfel de sheruiri ai făcut un dolar) și câțiva dolari.

Se dă un bonus la înscriere, se mai acordă un bonus când aduceți pe altcineva pe site (veți primi un link de referral, numai al vostru, pe care-l puteți da și altora; când cineva intră pe acel link și se înscrie, sistemul va detecta automat că s-a înscris pe linkul vostru și veți fi eligibil pentru bonusare, care se va acorda când respectivul va ajunge la minim 35$ parcă - asta ca să nu fie persoană fictivă).

La astfel de site-uri se pune problema credibilității. Și în general e bine că v-o puneți, și vă recomand să uzați de mult discernămând și precauție de fiecare dată când găsiți anunțuri de făcut bani pe net. Dar în cazul ăsta vă pot confirma că în spatele platformei se află o firmă de SEO (nu un nume fictiv, nu o căsuță poștală, nu un pseudonim, nu o persoană fizică). Mai mult, o firmă de SEO cu care eu am colaborat în trecut pe bloguri și despre care pot atesta că e serioasă, achitându-se întotdeauna de plăți.

Rămâne întrebarea cheie: dacă nu va merge? Adică bun, avem niște oameni serioși care sunt bine intenționați și vor să facă o chestie mișto, o platformă de intermediere între advertizeri (sau angajatori) și utilizatori, prin care aceștia din urmă să câștige niște bani. Dar dacă nu va prinde? Dacă nu vor fi advertizeri? În direcția asta vă pot spune un singur lucru: la momentul de față pe site se află postate 70 de joburi la care practic și cel mai afon internaut poate aplica.

Cum vă înscrieți? Dați click pe imaginea din articol. Mult succes!

0 comentarii