website stat

Găzduire.ro și-a schimbat tema

Găzduire.ro și-a schimbat tema. Era pe alb cu roșu înainte, arăta foarte bine. A trecut pe albastru + verde + gri acum, arată super.

Pentru cei care nu știu, găzduire.ro este unul din singurele :) site-uri de hosting care nu cumpără bandă, adică nu sunt reselleri. Mă rog, sunt reselleri la domenii. Acolo n-ai ce-i face, ca să fii registrar (adică să emiți tu domenii pe .xyz cu de la tine putere) îți trebuie un avion de bani, prețurile sunt astronomice. Din cauza asta o singură firmă din România (și anume RoTLD) este registrar pentru domeniile pe .ro, și nici măcar nu-i firmă ci instituție, aflată în legătură cu statul. Orice altă firmă care vinde domenii pe .ro cumpără de la ei.

găzduire.ro
Gazduire.ro - web hosting
Faza e că nu orice firmă e fair-play. De exemplu, la RoTLD un domeniu pe .ro costă 63,56 $, adică circa 206 lei (am inclus și TVA-ul). Dar firmele care sunt parteneri RoTLD și fac reseller la domenii primesc reduceri mari. Totuși, un domeniu pe .ro cumpărat în altă parte, de exemplu la ROMARG, ca să dau un nume cunoscut, costă circa 50 euro. Adică undeva la 220 lei. Ei bine, la găzduire.ro un domeniu pe .ro costă undeva la 180 lei, adică mai ieftin decât la RoTLD. Știu... pentru că mi-am luat de la ei.

Unde mai pui că activarea se face automat, la câteva minute iar calitatea serviciilor și ușurința cu care-l comanzi este de nota 10.

La găzduire nu știu exact cum stau, dar având în vedere că au bandă proprie, presupun că e ok. Pentru că pe mine asta mă interesează la un pachet de hosting în primul rând, banda, adică tradus - cât de rapid se încarcă site-ul. Prețul cade pe locul 2, pentru că prețurile sunt ridicol de mici peste tot, găsești și cu 1-2 euro, dar eu nu vreau să dau indiferent ce sumă de bani și site-ul să-mi tot cadă. Deci ca sfat, dacă vreți să vă luați găzduire undeva, testați prima dată cât de bine merg niște bloguri etc deja găzduite la firma în cauză și apoi luați o decizie.

Bine, ar mai fi - pentru cei de tipul Hagi Tudose - varianta găzduirii gratuite. Dar hosturile gratuite implică de regulă niște riscuri. Iar dacă vrei să-ți deschizi un blog la care chiar ții, și vei munci un an de zile scriind articole, nu vrei să te trezești apoi cu el în aer și fără posibilitatea de a-i recupera conținutul. Dacă vreți să-ți deschizi un business, nu mai vorbesc.

În fine, m-am lungit. Ideea e că există și firme serioase de web design, hosting & co la noi, oricine ce-ar zice. Dar vai, există și opusul lor, și încă din belșug...

0 comentarii