website stat

Un site despre divorțuri

Omul, prin definiție, este supus greșelii. Unele greșeli au repercursiuni minore dar altele lasă urme adânci în noi sau ne modifică pentru totdeauna destinul. Un astfel de caz este cel în care doi oameni care s-au iubit la început și au decis să se căsătorească, ajung la concluzia că nu se mai potrivesc sau că s-au înșelat unul în privința celuilalt, și vor să divorțeze. Divorțul este un act dramatic, care încheie un drum sau o iubire, ceva ce ar fi putut să fie dar n-a fost.

Din ciclul site-uri utile, astăzi o să vă prezint un loc unde puteți intra pentru a fi consiliați, pentru a fi sfătuiți, pentru a primi o vorbă bună, de încurajare, sau pentru a afla diverse informații necesare vouă, atunci când treceți printr-un astfe de proces.

separare

Pentru că divorțul nu este un simplu act la notar, deși fără îndoială că ai nevoie de acte pentru divort. El este un proces, care începe cu ceva timp în urmă, respectiv atunci când în mintea noastră începe să încolțească ideea că poate am făcut o alegere greșită cândva, și se finalizează mult după consumarea actului la notar, respectiv atunci când am fost cu adevărat eliberați de povara sufletească și eventual suferința sau sentimentele neplăcute asociate cu el. Pentru că să nu vă imaginați că despărțirea de ființa care a fost lângă noi și căreia i-am fost și noi alături timp de poate ani de zile se poate solda simplu și ușor, fără niciun fel de dificultăți, fără lacrimi, fără păreri de rău.

Și pentru că deja am pus un link spre site, pot să vă spun ceea ce deja știți, că site-ul se numește divorț.ro. Nu este un site de care să vorbești cu bucurie, sau care să trezească în tine gânduri luminoase, la fel cum dacă am vorbi despre o afacere cu pompe funebre, n-am putea spune că e cea mai minunată activitate de pe glob. În fond, am putea spune că-i cam același lucru, deoarece despărțirea de cel iubit echivalează cu moartea, este vorba de moartea relației dintre voi. Dar este un site care poate fi util în astfel de momente delicate prin care, din păcate, unii oameni trec.

Trebuie să vă spun că eu nici n-am fost în situația de a-l vizita, nici nu văd să fiu pe viitor, așa că nu l-am studiat atent. Dar faptul că pune la dispoziția utilizatorilor un forum de discuții, că vă poate răspunde la întrebări sau că vă poate pune în legătură cu psihologi sau consilieri - de veți simți nevoia lor - este un lucru de natură să-l recomande.

Dincolo de latura psihologică, cei în cauză vor avea uneori nevoie de diverse informații utile din acest domeniu. Cum se completează o cerere de divorț sau ce acte trebuie procurate și semnate? Ce se întâmplă când cei doi au un copil, sau mai multe bunuri în comun? Infornații legate de partaj, noțiuni tehnice, lucruri absolut esențiale pentru ca totul să meargă cât mai repede și bine, favorabil ambelor părți. Și da, puteți găsi acolo și astfel de resurse.

În final, un sfat pe care-l dau întotdeauna: indiferent pe ce site intrați, infirerent ce surse aveți sau de la cine vă luați informațiile, într-o astfel de situație importantă și delicată, păstrați-vă atenția și luciditatea vii, pentru că mintea și sufletul vostru, alături uneori de sfatul celor care țin la voi, sunt cele mai bune instrumente care vă pot ajuta în viață. În fond, dacă ați fi cântărit lucrurile mai bine acum câțiva ani, probabil nu ați fi ajuns aici.

0 comentarii