website stat

Design și stil pentru o viață mai bună

Citeam zilele trecute pe Business Magazin un articol despre un timișorean care și-a făcut un site de design. Creat din pasiune, promovat în SUA (evident, scris în limba engleză), Freshome.com a ajuns treptat să fie locul unde mulți designeri sau arhitecți și-au postat operele. Pentru că, de ce nu, poate găsesc prin intermediul lui și alți clienți. Pentru a ajunge aici s-a muncit, s-a investit timp, efort și pasiune, dar rezultatele au fost pe măsură. Site-ul a avut succes. Atât de mare, încât pentru el au apărut oferte de peste un milion de euro.

fototapet

După cum vă puteți imagina, casele (vilele) de acolo nu-s accesibile românului de rând. Și nici nu se pot compara cu cutiile noastre de chibrituri, construcții terne rămase de pe vremea lui Ceaușescu. Totuși, ceva accesibil nouă este redecorarea sau înfrumusețarea acestor locuințe, de exemplu prin cumpărarea unor tablouri, stickere, postere de perete, vopsirea în culori dinamice, plăcute, relaxante dar pline de viață, mici investiții și ajustări cu efecte mari.

fototapet

Bun venit în lumea culorilor! Există un trend în creștere în această direcție, și deja persoane pasionate de pictură care se ocupă individual de așa ceva. De exemplu, știu o fată care are blog și își ia clienții de pe Facebook. Ce face? Pictează pereți. Nu despre ea o să vorbim acum. Site-ul pe care vi-l prezint astăzi se numește Deco Perete și comercializează, cum și numele îi spune, obiecte de decor, mai ales pentru pereți. Se mulează perfect pe ce ziceam mai sus: aici găsiți și postere, și tablouri, și stickere etc.

fototapet

De exemplu, cele 3 imagini de mai sus sunt preluate de pe pagina cu fototapete zen a acestui site (click pe ele pentru a le vedea la o rezoluție mai mare). Este frumos că le puteți achiziționa la mărimi diferite, vedeți de exemplu cum arată pe tot peretele. Zen-ul este doar o categorie de aici, mai avem o pagina cu fototapete urbane pentru cei cu alte gusturi, să le zic mai moderne, apoi postere decorative, postere abstracte, stickere pentru baie sau pentru cei mici. Ori o secțiune cu flori de diverse culori, tot postere:

poster dalii

Dacă ne gândim la nivelul nostru de trai comparat cu cel al occidentalilor, ne apare evident că o investiție de genul ăsta este mult mai accesibilă nouă, și că ceva radical, cum ar fi o a doua locuință, eventual construită ecologic și după un model care să ne placă, este cvasi-imposibilă aici. Dar, până la urmă, poți avea tone de oțel și beton, asamblate haotic, și o cameră mult mai modestă ca dotări sau spațiu, dar ordonată, aranjată cu gust, elegant, plină de culoare și rafinament, care să-ți creeze o stare mult mai plăcută. Cheia stă, ziceau unii, în lucrurile mărunte, în detalii.

Poate de aceea se zice că...milionarii nu sunt niciodată fericiți!

3 comentarii

florentin la 20.03.2014, 21:45

foarte frumos...am intrat pe site si nu mi-am putut lua ochii de la multe din minunatiile acelea...faine toate si greu de decis...

axxapro la 20.03.2014, 21:47

Romanii au mare talent si nu e singurul roman care a cucerit lumea, ca sa zic asa!

Ethos la 20.03.2014, 22:19

Da, are chestii superbe. Dar trebuie și bani.