website stat

Ghiță, te-aștept diseară la portiță

Despre ce să mai scriu eu pe blog? Asta mă întrebam ceva mai devreme. Bine, subiecte am, și de scris scriu. De exemplu, mai devreme am scris pe Geek un articol despre noul look al Facebookului și alte chestii conexe. Dar întrebarea era: despre ce să scriu pe Blog Media? Ca după cum fără îndoială ați constatat, eu am mai multe bloguri. Și, ca băiat cuminte și deștept ce sunt, nu-mi trag articolele la indigo, deși asta n-ar însemna plagiere în sens propriu, că doar nu mă pot plagia pe mine însumi. Atâta că pentru Google, o entitatea înseamnă un site și nu un om, iar două site-uri cu conținut similar, indiferent de cine sunt ele scrise, însemnează că nu sunt foarte bune. În orice caz, originale nu-s.

ciobanul ghita cu familia

Și cum stăteam eu așa, absorbit în gânduri, am dat peste un articol din octombrie 2013, salvat undeva, și apărut pe Evenimentul Zilei. În care ni se spune că celebrul cioban Ghiță, pe care îl știți fără doar și poate din reclamele la Vodafone, este de fapt client Orange. Și că acesta ar fi declarat: „După ce se gată contractul, gata.” Adică după ce-i gata contractul, gata și cu portocaliul din viața lui, trece pe verde că-i place iarba că de aia s-a făcut cioban care câștigă bani, nu blogger calic ca noi. Că veni vorba, cei de la Vodafone au plusat mult și pe imaginea lui de pe Facebook.

Și acum nu mă mai gândesc ce să scriu. Acum mă gândesc la șansele unora de a câștiga bani, și la marketingul marilor branduri din România. De exemplu Vodafone. Care nu știu cu cât a ieșit în câștig din pagina aia de pe Facebook a lui Ghiță. Și care trebuia să-și angajeze niște PR-iști ceva mai experimentați. Nu-i vorba că omul n-ar avea voie să declare ce vrea și când vrea, sau că n-ar avea libertatea opțiunilor personale. Sigur că nu, și nici nu se pune problema de a-i impune clauze contractuale cu privire la ce declară prin presă. Dar nu puteau și ei să găsească pe cineva căruia chiar îi place marca lor, și cu el să colaboreze?

Pe de altă parte, câți ciobani cu numele de Ghiță și privirea aia șmecheră cunoașteți?...

foto: Ramona Găină / adevărul.ro

0 comentarii