website stat

De ce prefer alimentele de la țărani

De obicei, îmi cumpăr produsele alimentare din piață, de la persoane pe care le cunosc. Sigur, uleiul îl iau din magazin (deși cred că o să caut o sursă de ulei rafinat la rece), făina la fel, dar oăle, lactatele, legumele etc le iau pe cât posibil de la țărani.

produse naturale

Astăzi am vrut să-mi iau niște brânză dar n-am ajuns prin piață, așa că seara, trecând pe lângă un market, mi-am luat de acolo. Și anume două suluri de brânză de burduf de 300 gr, unul cu brânză de vacă iar celălalt amestecat (vacă + oaie). Nu mai rețin exact care cât costa, că am mai luat niște portocale și oricum nu sunt genul care își face calculele cu virgulă, sau care dă fuga la bancomat când e zi de salar. Dar știu că în piață găsesc cam de 2-3 ori mai ieftin decât ce am luat eu azi.

Ei bine, după ce le-am gustat, vă pot spune că primul sul (cel cu brânză exclusiv de vacă) este cât de cât mâncabil, cu gust bun, deși se simte că nu-i chiar ca brânza ta de casă, în schimb sulul nr. 2 are un gust oribil, de chimicale. Plus că ambele sunt prea sărate.

Poate că cei care cumpără regulat din magazin sunt obișnuiți cu astfel de gusturi, dar dacă începi să mănânci sănătos, după un timp, ingerarea unor asemenea alimente bogate în e-uri îți provoacă o stare de respingere indescriptibilă. La fel s-a petrecut când am trecut de la consumul apei de robinet la apă plată; acum, dacă încerc să gust apa de la robinet (care la mine în oraș totuși se mai consumă, nu-i chiar ca apa de București sau din orașele mari), am o senzație de respingere, pentru că gustul ei este foarte rău.

Din magazin îmi cumpăr mai des produse de panificație de genul brânzoicilor, ștrudelelor cu ciuperci sau plăcintelor. Am constatat că nici aici nu sunt un caz foarte comun. Unii, se pare, preferă să mănânce chipsuri sau dulciuri.

0 comentarii