website stat

Afaceri cu locuințe

Una dintre babele la care am locuit când eram în Cluj, și nu cea din articolul linkuit, era săracă lipită pământului. Adică, nu muncea. Nici ea, nici bărbatul ei. Bărbatul ei stătea toată ziua în pat și se uita la televizor. Ea nu avea loc de muncă. Când am întrebat-o ce pregătire a avut sau unde a lucrat în trecut, mi-a spus că infirmieră sau asistentă la un spital. Ulterior, am aflat că activitatea ei de infirmieră consta în datul cu mopul. Niciunul nu avea pensie sau salar, singurul venit consta în banii de chirie, o cameră închiritată la două persoane.

casa de vanzare

Dar avea idei de afaceri. Și nu oricum, din ăstea simple, ci grandioase! De exemplu, să cumpere apartamente, să le renoveze sau îmbunătățească (mobileze, doteze etc) și apoi să le vândă mai scump. Ea erau în urmă cu plata cheltuielilor/întreținerii, ajunsese la niște sume fabuloase, dar când am întrebat-o, mi-a zis că are idei de afaceri cu apartamente. :) Altfel era simpatică și de treabă, deschisă la minte, chit că fuma foarte mult și asta adăuga încă un strat de cheltuieli la cele avute deja.

Dar ideea în sine am văzut-o pusă în aplicare, de niște oameni cu bani, firește. La periferia orașului Bistrița (și nu numai) există terenuri care au fost cumpărate de diverse persoane. În unele cazuri, aceste persoane au făcut căsuțe sau locuințe, le-au dotat corespunzător, apoi le-au pus în vânzare. Între timp, orașul s-a extins și acele zone periferice au ajuns tot mai căutate și tot mai multă lume a început să-și facă casă sau magazin acolo. Este o afacere pe termen lung, dar este o afacere cu potențial mare de câștig.

Tot la rubrica idei de afaceri cu imobile, avem cumpărarea unor terenuri de lângă sau chiar dintr-un oraș mai mic, pentru a le închiria unor lanțuri de magazine (cum este Kaufland) sau bănci care să-și facă sedii acolo. Evident, chiria pentru un astfel de teren este foarte mare, și dacă omul de rând n-are bani să-ți, banca are bani, ba chiar o să investească acolo, o să ridice o clădire etc. Așa că după expirarea contractului poți cere mai mult, și vei primi, că nu vor vrea să fie dați afară.

Cunosc și astfel de cazuri. Cum-necum, șansa îi favorizează pe cei deja norocoși și banul la bani trage, așa că oameni care s-au descurcat bine înainte au acum venituri pasive de mii de euro din astfel de afaceri. În timp ce noi, restul, trebuie să ne mulțumim cu studierea site-urilor de tipul Aisiel Imobiliare, doar-doar om prinde un apartament sau o garsonieră mai ieftină, de ocazie, pe care s-o putem lua pentru copiii noștri, după o viață de muncă!

Se zice că dacă ai minte și ingeniozitate, nimic nu te poate opri din reușită. Unele afaceri însă, cum ar fi cele cu apartamente și spații de locuit, se pare că necesită și o investiție inițială considerabilă, în afară de resursa umană (creier)...

0 comentarii