website stat

24 Martie

Parcă mai ieri a fost iarnă. După Crăciun și Anul Nou am mai avut puțin vreme bună (pentru perioada aceea) iar apoi s-a făcut frig. Răceala de afară a fost eliminată de căldura unor declarații fierbinți, pe care le-am făcut de Sf. Valentin și Dragobete. După aceea, am intrat în martie, am văzut primii ghiocei și am dăruit flori sau mărțișoare. Iar acum deja e pe sfârșite și luna aceasta. Oare cum trece așa de repede timpul?

primavara

Deja e cald afară, primăvara și-a intrat în drepturi și în puteri. Dacă ieri îmi puneam problema încălzirii, în scurt timp o să mă întreb cum să mă răcoresc. Dușurile reci de astă vară o să devină din nou regula zilei, când termometrul o să înregistreze peste 30 de grade la umbră. Cel puțin eu locuiesc într-o zonă deluroasă din Ardeal, dar săracii bucureșteni, n-aș vrea să fiu în locul lor. De fapt problema apare cam la toate orașele mari, unde, fie și numai datorită fumului industrial emis de fabricile din jur și care planează sau învăluie acele orașe, temperatura acolo e tot timpul cu câteva grade mai mare. Nasol și de mediu și de sănptatea oamenilor, nu numai de confortul lor termic.

Dacă ai bani, ce faci? Te muți la țară. Te muți în verde, într-o zonă mai izolată, dar unde să ai acces la curent, lumină, internet. De fapt nu mă îndoiesc că există și în orașele mari suficiente cartiere rezidențiale cu locuri goale, numai posibilități financiare să ai. Îți angajezi un arhitect celebru, apelezi la niște servicii de proiectare climatizare, cumperi cele mai bune și moderne materiale de construcții (că doar n-o să-ți faci casă din BCA-uri) și îți ridici o vilă. Sau o cumperi gata făcută, dar te costă mai mult și nu poți să alegi fiecare detaliu după pofta inimii, că deja e gata construită.

Apoi, la cât a avansat tehnologia în ziua de azi, sunt sigur că poți să-ți faci un sistem computerizat aproape ca în filmele SF, care să controleze totul în acea casă. De la căldură și ventilație până la electricitate și sistemul de alarmă. După care... dar să revin cu picioarele pe pământ. Cum ziceam, afară e deja primăvară iar eu mă gândesc la ce calculator nou să îmi cumpăr... Cam la asta se reduce tehnologia pentru mine, momentan. :)

0 comentarii