website stat

Directoare de bloguri

Dacă ai un blog, te poți întreba unde să-l înscrii astfel încât el să obțină o cât mai mare vizibilitate și linkuri pentru Google. Desigur, blogul este și el un site, așa că îl poți înscrie în orice director web sau director de site-uri. Care, în caz că nu știți, este un fel de index de site-uri grupate pe categorii, cam cum sunt Paginile Aurii pentru firme.

directoare bloguri

Dar dacă îți înscrii blogul într-un director general, el se va pierde în mulțimea de site-uri de acolo, din diverse alte domenii, iar linkul pe care îl obții nu va fi aproape deloc util, pentru că Google a devenit mai inteligent pe partea de SEO și nu mai punctează astfel de linkuri cum o făcea înainte. Așa că va fi mult mai bine să găsești un director specializat pentru bloguri, unde vei avea o șansă atât la motoarele de căutare (fiindcă acel director conține mai puține intrări) cât și la vizitatori direcți, adică persoane care caută bloguri.

Încep cu ZeList, care-i cel mai cunoscut și mai bine pus la punct din România la ora actuală. Nu trebuie decât să dai click pe butonul din dreapta sus, care arată ca o urnă de vot, și să completezi informațiile de pe pagina care ți se va deschide, pentru a avea și tu blogul listat acolo și a beneficia de câteva statistici, cum ar fi alte bloguri sau articole care linkează spre tine. Statisticile se actualizează săptămânal și ai la dispoziție un widget care, în funcție de linkurile primite, îți afișează poziția în top.

Alternativele... păi alternativele nu prea există. ZeList-ul este cam cel mai singur, nu am mai găsit nimic care să se ridice la acest nivel. Dar dacă vrei să mai încerci (sau să mai obții niște linkuri), iată încă câteva variante: BlogBox, RoBloguri,  BlogList. Apoi, mai sunt diverse concursuri sau platforme care iarăși oferă liste de bloguri și unde în plus mai poți câștiga bani sau diverse produse, cum ar fi Blogal Initiative.

Sper să vă fie de folos.


0 comentarii