website stat

O petrecere reușită

Așa își intitula o cunoștință virtuală un articol postat anul trecut, în care descria o petrecere de copii. Probabil a fost ziua unuia dintre ei, sau așa am înțeles, și-a invitat colegii ca să se distreze, proveneau cam toți din familii înstărite. Și ce credeți că au făcut acei copii de bani-gata la petrecere? S-au jucat pe telefoane și tablete. Așa că în cameră era liniște, copiii erau așezați pe fotolii și se jucau. Pe telefon. La terminarea petrecerii, gazda a concluzionat: O petrecere reușită, niște copii cuminți!

motanul incaltat

După părerea mea, nu este vorba nici pe departe de așa ceva. Un chef de pomină implică activitate. Poate puțină zbenguială, că vorbim de copii, niște murdărit cu tort, niște jocuri de grup... de ce nu și puțin dans? O grămadă de lucruri care se pot face când ești cu prietenii. Același lucru îl putem spune și despre iarnă. Pentru că a revenit iarna iar afară a început să ningă. Și ce fac copiii noștri sau tânăra generație acum? Păi, în loc să se dea cu sania, joacă tot felul de jocuri pe calculator. În loc să construiască oameni de zăpadă afară, îi construiesc pe Facebook. Dacă îi spui unuia că ninge afară, o să-ți ceară link. Am ajuns, așadar, să trăim o viață falsă, digitală, și asta se vede încă de la cea mai fragedă vârstă.

oaki oak

Dacă aveți copii, eu vă recomand cu toată căldura să le dăruiți, de ziua lor, jocurile pe care le jucați voi când erați mici. Nu credeți că le mai găsiți? Ba da, încă n-a înnebunit toată lumea de tot, există magazine virtuale chiar de unde puteți cumpăra și acum celebra păpușă barbie, care a încântat imaginația fetițelor de pretutindeni vreme de poate mai multe generații, sau diverse și minunate jucarii de plus. Cum sunt și cele din imagini (site-ul de pe care le-am luat este chiar cel spre care am pus linkuri). Ori, dacă aveți copii mai mărișori, le puteți dărui niște jocuri puzzle. În acest fel le veți stimula gândirea și imaginația într-un mod plăcut.

Pentru că jocurile pe calculator au darul de a-i ajuta pe copii să devină adulți. Virtuali.

0 comentarii