website stat

Despre flori și apartamente

Ce legătură ar putea fi între niște flori de apartament, luna ianuarie și blogul de față? Păi mai niciuna. Afară de faptul că eu am o soră, căreia îi plac florile, și nu mă refer aici doar la florile de câmp sau la buchetele primite cu diverse ocazii, ci și la flori de interior. Și deci avem niște plante chiar mișto prin casă. Bine, mai mult în camera ei. :) Dar sunt frumoase. Apoi, nu mai avem nici mult din luna ianuarie, și intrăm în februarie. Care, sigur v-ați prins, ni-l aduce pe Sfântul Valentin și Dragobetele. Adică zilele îndrăgostiților. Iar eu sunt îndrăgostit. Cel puțin de fetele frumoase care mă citesc. Să vă dăruiesc așadar, în avans de pe acum, niște flori. :)

trandafiri urcători

Ceea ce vedeți în imagine se cheamă trandafiri urcatori. Ei cresc cel mai bine în grădinile de pe lângă case, și se înalță foarte frumos. Ca să-i vedeți mai bine:

trandafiri urcători

Și cum fetele iubesc florile, plantele de casă și nu în ultimul rând lucrurile care își măresc dimensiunea în plan vertical, m-am gândit că, na, e un cadou inspirat și o să vă placă. Ca să cumpărați voi astfel de flori pentru cineva, aveți nevoie de circa... 10-15 lei minim, da, ați citit bine, atât costă niște bulbi, din care apoi vor ieși minunățiile roz de mai sus. Sau altele, după preferințe. Le găsiți pe toate pe Covera. Și acum, ca să ne amuzăm puțin, o să vă spun cum reacționează fetele când primesc flori, în funcție de tipologie fircăruia. Tipologia fetei, nu a florii. :)

Materialista:
- Vai, iubi, dar sunt minunate! Mă duc să le pun în vază până-mi pregătești cadoul!
Mofturoasa:
- Hmm, frumoase... Cam roz, dar nu pot să zic, foarte drăguțe. Totuși, alte culori nu aveau? Știi că mie nu-mi place nuanța asta de roz...
Pragmatica:
- Doamne, de când nu mi-ai dăruit flor! Ce frumos! Dar nu trebuia, că sigur au costat o avere, și tot se ofilesc după câteva zile. De unde le-ai luat? Că la florăria dintre blocuri, aia nouă, sunt cu 20% mai ieftine.
Ecologista:
- Știi ce ai făcut? Tocmai ai distrus o floare. Cel mai frumos cadou pe care puteai să mi-l faci... era să lași această floare în pământ! Dar hai să te pup, că intenția contează...

Voi când ați primit ultima dată flori?


2 comentarii

psi la 26.01.2014, 15:50

seamănă teribil cu florile de camelia! :)
ultima dată am primit flori acum câteva zile. de la cineva care nu ştia că crinii sunt toxici pentru pisică din păcate...

Ethos la 26.01.2014, 16:05

Hmm, nici eu nu știam. Știu că sunt toxici la modul general, în sensul că emană dioxid de carbon și consumă oxigen, contrar altor plante. Oricum, gestul contează, nu? :)