website stat

Două întâmplări și Marbis

Nu știu câți dintre voi ați prins anii de dinainte de '89. Eu eram mic copil pe atunci, dar încă mai am unele amintiri. Țin minte, de exemplu, că eram odată cu părinții într-o stațiune. Pentru că pe vremea respectivă lumea făcea ieșiri, și mă refer la oamenii obișnuiți, îți permiteai să mergi anual în concediu undeva, cu familia. Deci eram noi într-o stațiune, vară, frumos, și mâncam la cantină sau restaurant. Tatăl meu lucra în domeniul textil. Din păcate, dacă banii pe atunci nu erau o problemă, nu prea aveai totuși ce cumpăra cu ei, că nu existau produse și magazine ca acum. În particular, era greu să găsești fețe de masă, lenjerie de pat, adică era scumpă și să zicem așa de lux. Iar noi stăteam acolo la masă zi de zi și ne ștergeam cu șervețele din material textil, frumoase. Când ne-a văzut una din femeile care ne serveau masa, a venit la noi și ne-a întrebat cum de ne ștergem cu așa ceva. Și astfel a ajuns ea cu câteva pachețele de șervețele cadou iar noi cu cea mai bună servire din acel local, pe toată perioada cât am stat acolo.

lenjerie de pat marbis

A doua amintire este de dată mult mai recentă. Într-o zi, când ne-am vopsit biroul și celelalte spații din locul de muncă, un vecin de acolo a râs cumva de noi, sau ne-a spus că am ales o combinație proastă de culori. Deoarece citise el într-o carte de psihologie că e recomandabil să-ți văruiești casa în culori deschise, cum ar fi galben, portocaliu, care îți creează o stare de linștie, de bucurie, de bine interior. Acum, tipul respectiv este privit de majoritatea ca fiind oarecum șui sau ciudat, dar în realitate este ciudat în sens pozitiv, la modul că are o gândire liberă, care iese din tipare. De altfel, are și o personalitate puternică și deține o firmă profitabilă. Deși nu sunt genul care se orientează în viață după părerea celorlalți, la o gândire mai adâncă, i-am dat dreptate. Pentru că chiar are: de ce ne place nouă să folosim doar culori închise, terne, sumbre, mohorâte? Obișnuința, poate? Faptul că toate lumea face la fel? De ce nu căutăm culoarea, viul, frumosul în tot ce ne înconjoară? Mai ales atunci când putem alege?

lenjerie de pat marbis

O să vă întrebați, poate, ce legătură există între cele două întâmplări descrise mai sus, cea cu șervețelele de când eram mic și cea cu vopsitul pereților. Răspunsul e că astăzi am vizitat un site cu lenjerii de pat. Fac de asemenea și perne, pilote, cuverturi, protecții de pat, fețe de masă, prosoape. Imaginile din acest articol sunt luate de pe pagina lor de Facebook, unde se descriu ca o companie ce confecționează „produse f bune la preț de producător”. Din punctul meu de vedere, cel puțin ca aspect, sunt superbe. Nu sunt foarte cunoscuți, au doar 500 și ceva de like-uri pe Facebook, eu înclin să cred că vorbim de o firmă modestă dar cu lucruri de foarte bună calitate. Nu știu dacă livrează în toată țara, dar de locuiți cumva în apropierea Sebeșului, le puteți face o vizită la sediu.

Firma se numește Marbis.

0 comentarii