website stat

Ce este o bursă?

Simplu spus, o bursă este o piață valutară, adică un loc unde se pot schimba valute. De exemplu, puteți tranzacționa lei contra euro, adică vinde lei și cumpăra euro. Bursele moderne au apărut pe la 1970 iar astăzi sunt extrem de populare. Nu doar monedele se pot schimba la o bursă ci și diverse alte bunuri sau beneficii, cum ar fi fonduri de monetar, obligațiuni și altele.


Astăzi există nenumărate site-uri unde poți obține informații despre burse sau cum să tranzacționezi. Sigur că n-ar strica să știi puțină economie și eventual matematică înainte de a te arunca cu capul înainte, pe de altă parte există și multe locuri unde te poți documenta. Spre exemplu, bursa romana sau bursa de valori sunt două pagini cu informații utile din acest domeniu. Site-urile sunt bine cotate în Google, au PageRank 5, deci ar trebui să fie cât de cât serioase. Dacă însă ceea ce scrie acolo vi se pare de neînțeles, atunci mai bine nu vă băgați, zic eu. Pentru că e cu bani, și puteți pierde bani. Specula este una din caracteristicile acestor piețe libere (libertatea lor derivă din însăși natura schimburilor - între două monede diferite, astfel ele se sustrag aproape oricărei forme de reglementare și control statal). Iar specula se referă la faptul că puteți cumpăra niște acțiuni atunci când ele sunt ieftine pentru a le vinde a doua zi la preț mai mare. Desigur, dacă valoarea lor continuă să scadă (în loc să urce cum v-ați așteptat voi când le-ați cumpărat), v-ați ars.

bursă

Și da, în caz că nu v-ați prins, acele reclame la ForEx pe care le tot vedeți (de exemplu) pe Yahoo se referă la bursă. Exact ce câștigați și ce pierdeți făcându-vă cont pe respectivele site-uri la care se face publicitate, că sunt o mulțime nu unul singur, nu știu. Dar poate că n-ar fi rău să mă apuc și eu să studiez. Și apoi, să vă prezint ceva mai mult decât generalități... :)

0 comentarii