website stat

Hârtie, un strop de design și tone de maculatură

Astăzi voiam să vă povestesc despre cu totul altceva pe un cu totul alt blog. Problema e că blogul respectiv încă nu-i finisat. Zilele acestea i-am căutat niște haine și pentru asta am parcurs literalmente sute de teme gratuite. Și da, nu pot să zic, am găsit câteva variante frumoase și interesante. Dar a trebuit să acord vot de blam majorității celorlalte pentru asta. Efectiv nu înțeleg cum pot unii designeri să facă teme atât de puțin atractive și ce cred ei că vor rezolva cu asta.

cărți de joc personalizate

Situația nu-i prezentă numai la temele de blog. Astăzi pe internet cantitatea a ajuns să sufoce calitatea. Pentru că e atât de ușor să-ți faci un cont și un site gratuit, încât și puștanii de 15 ani au. Dar nu oricine poate oferi știri interesante și la prima mână, nu oricine poate produce comentarii inteligente pe marginea lor și în general nu oricine poate crea lucruri de calitate. Așa că dragii mei, netul este accesibil și îți oferă lucruri utile dar uneori, pentru a ajunge la ele, trebuie să vâslești prin mii de rebuturi. În cazul particular al temelor de blog, cred că principala problemă constă în faptul că există mai mulți programatori decât designeri autentici. Și când un programator se apucă să facă o temă fără a avea calități de grafician, iese ceva funcțional din punct de vedere tehnic dar lipsit de valențe artistice sau de-a dreptul inestetic. Pe de altă parte, dacă știi unde să cauți, găsești și chestii faine. Fotografiile din acest articol sunt luate de pe site-ul Tiparo. Care se ocupă cu calendare, cadouri personalizate, stickere, felicitări și chestii din ăstea. Astăzi am intrat cred că prima dată pe el, pentru că deși numele mi-e cunoscut de undeva, imaginile nu.

caricatura

Și cu ocazia asta m-a luat puțin nostalgia. De exemplu, voi ce amintiri din copilărie aveți? :) Eu țin minte că jucam cărți cu tatăl sau cu bunicul meu, uneori la țară, la gura sobei. Mno, cărțile cu care jucam erau din ăstea simple, dar uitați-vă la prima imagine: acum realizez că îți poți comanda pe net cărți de poker cu tine și iubita, dacă vrei, sau dacă jucați în grup, poți face o pereche pentru fiecare cuplu, și vedeți care se dovedește mai tare! :) Faza e că astăzi nimeni nu mai citește cărți iar jocurile simple au ajuns să fie înlocuite cu Farmville. Știți bancul cu bunica pe patul de moare? Ei, cam așa. Și dacă tot am intrat pe site-ul de l-am menționat mai sus, vă pot spune că este din Cluj și pare serios. De exemplu, apare ca sponsor și partener pe www.maratonapuseni.ro, care din nou pare un site cât se poate de serios și bine intenționat. Dar recunosc că eu n-o să-mi comand felicitări contra-cost. Mai bine învăț photoshop, pe care îl pot oricum pirata. :)

portret in creion

Hai că am glumit. Adevărul e că pe net găsești și chestii faine.

0 comentarii