website stat

Turism de iulie

Unii consideră că Blogger (blogspot) limitează creativitatea și imaginația autorilor, în particular că pe el nu se pot realiza chestii plăcute ochiului, cu un design atrăgător. Țin să fiu de o altă părere. Nu numai că se pot crea bloguri foarte frumoase inclusiv la nivel de formă, site-ul de față fiind un exemplu în acest sens, dar acest ideal poate fi atins chiar și cu temele sau șabloanele implicite, puse la dispoziție de către platforma în sine. Pentru a demonstra asta, vă invit să vizitați ultimul blog deschis chiar de subsemnatul, intitulat Turistul.

turistul

O să mă întrebați de ce prezint un blog de turism scriind povești despre aspectul sau tema lui. Răspunsul este că cele două nu sunt lipsite de legătură. De exemplu, orice blog este un site iar în limba engleză site mai înseamnă sit, zonă turistică, peisaj, loc sau punct din spațiu. Deci dacă am asemui blogosfera cu un atlas geografic, blogurile ar reprezenta diferite puncte de interes pe care le vizităm iar tema sau aspectul lor ar corespunde foarte bine cu formele de relief și clima specifice acelor locuri. Și mergând mai departe, dacă tot am început analogia, conținutul sau postările ne trimit cu gândul la cultura și civilizația oamenilor de pe acele meleaguri.

Așadar există o legătură între formă și fond. Asta lăsând la o parte faptul că este vară. Și că ne este sete. Și că tânjim, ne este dor de excursii, vacanțe sau concedii, la mare, munte sau la piramide. Și că alte asemenea lucruri, numai bune de indexat în google pe nișa turism. Dar lăsându-le la o parte, cum ziceam, rămâne un blog pe care vreau să-l dezvolt în perioada următoare și unde sper să găsiți și chestii interesante pe ici pe colo. Cum ar fi harta berii din Europa, că tot vorbeam de sete adineauri.

Explorare plăcută! Sau... degustare?

2 comentarii

SydowBlog la 18.07.2013, 23:13

Legat de ce spuneai in prima parte a postarii. Nu mi se pare ca blogger te limiteaza din nici un punct de vedere. E vorba doar de experienta pe care o are cel ce creeaza blogul. Am vazut chiar si siteuri de shopping si asa mai departe pe blogger.

Ethos la 19.07.2013, 19:38

Da, așa e. Uite, și blogul ăsta și blogul tău sunt pe Blogger/Blogspot. :)