website stat

Puterea cuvintelor

De mici copii oamenii au învățat să comunice între ei prin cuvinte. Și pentru că omul are capacitatea de a fi conștient de el însuși și de faptul că vorbește, iată-i astăzi pe câțiva bloggeri întrebându-se cât de importante sunt aceste cuvinte pentru ei sau pentru ceilalți. Este vorba de participanții la Blog Power 71, pe o temă propusă de Maya și care sună cam așa:

Puterea cuvintelor
- Cât de mare-i puterea cuvântului?
- Poate fi cuvântul o sabie cu două tăișuri?
- Prin cuvânt pot să creez universul în care trăiesc?

Într-o epocă materialistă ca a noastră, lumea a ajuns să pună preț doar pe ceea ce poate pipăi, pe ceea ce are consistență. Din acest punct de vedere unii sunt interesați doar de bani, sau de proprietăți, sau de alte asemenea. În schimb, cei care fac o școală și ajung să stăpânească mai bine cuvintele, sunt deseori cei care vor da umanității piese de teatru minunate, romane spectaculoase sau poezii care-ți taie respirația. Pentru că gradul de evoluție al unei civilizații nu se măsoară după cei care cară pietre în spinare (deși nu-i nimic rău sau înjositor în asta) ci după cultura și literatura pe care acea civilizație a lăsat-o în urma ei. Iar toate operele literaturii universale sunt, în ultimă instanță, modelări de cuvinte.

Cuvintele sunt arme puternice pentru suflet. Pot fi flori sau săgeți de foc. Cineva, un cineva special, îți spune că te iubește și în ființa ta răsare soarele și totul se schimbă în acel moment. Același cineva îți răspunde cu indiferență și cerul cade peste tine. Omul are nevoie de bani și alimente pentru a trăi, eventual confortabil, dar ceea ce-și dorește cu adevărat este fericirea. Banii îți asigură traiul și confortul; cuvintele nu sunt întotdeauna suficiente pentru asta dar ele pot, uneori, să te facă fericit.

Urmăriți, vă rog, un videoclip care reușește să redea foarte bine puterea acestor cuvinte:


Iată că același lucru, dar spus în alte cuvinte, poate avea cu totul alte efecte. Concluzia cu care putem rămâne de aici este că nu ne costă nimic să fim atenți la ceilalți și, folosind cuvintele potrivite, să creem relații cât mai armonioase cu toată lumea. În acest fel întregul univers din jurul nostru se poate schimba. Pentru că, gândiți-vă puțin, dacă albul și negrul, americanul și sirianul, islamistul și ortodoxul nu s-ar mai înjura între ei, ci ar începe să-și spună cuvinte frumoase, lumea asta ar deveni un mic paradis.

Cuvintele sunt fundamentul a tot ce am construit noi până acum. În lipsa cuvintelor, nimic nu poate fi dus la bun sfârșit (vezi pilda Turnului Babel din biblie). Iar în această săptămână, mai mulți bloggeri s-au pornit să scrie despre cuvinte. Ei tratează cu toții același subiect. Dar fiecare în cuvintele lui. Numai unul va câștiga. Și anume, cel ale cărui cuvinte vor fi cele mai inspirate...

puterea cuvintelor

12 comentarii

Unknown la 28.06.2013, 12:46

Si eu ma gandeam sa pun videoclipul ala in articolul meu. E intr-adevar incredibil!

Ethos la 28.06.2013, 14:06

Așa e, foarte frumos. :)

Unknown la 28.06.2013, 14:30

M-a bucurat aparitia ta pe BlogPower.Un articol scris cu profesionalism, un articol ce m-a dus cu gandul la "Filantropica" cu celebra replica "Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana".Cuvintele au avut puterea sa faca dintrun fapt banal o frumoasa poveste.

Ethos la 28.06.2013, 16:03

Mulțumesc frumos! :)

bucuros la 28.06.2013, 22:11

foarte bine scris articolul.. iar video-ul la fel si dupa el ramai cu ceva.

Anonim la 29.06.2013, 09:46

Stiam povestea numai din vorbe,nu stiam videoclipul si mi-a placut. Asa cum mi-a placut si fotografia din final.
Cuvantul ti-a fost inspirat! :)

Ethos la 29.06.2013, 12:37

Și mie mi-a plăcut.

Ethos la 29.06.2013, 12:38

Mulțumesc. :)

Anonim la 30.06.2013, 10:29

Putem fi sinceri fara a rani. Conteaza foarte mult cum spui un lucru.

Ethos la 30.06.2013, 13:10

Da, așa este. La fel contează cum faci un compliment.

Unknown la 30.06.2013, 19:12

Puterea cuvintelor este foarte mare mai ales pentru copii. Ei îi consideră atoateştiutori pe părinţi şi bunici.

Ethos la 30.06.2013, 19:15

Hmm... frumos. :)