website stat

Guest Post pe Blog Media

Începând de azi Blog Media va găzdui, la cerere, articole scrise de alți bloggeri - sau guest posturi. Tema unui astfel de articol va fi aleasă de autorul lui iar eu nu voi interveni cu nimic în conținutul textului, limitându-mă la a corecta, acolo unde e cazul, forma lui, de exemplu eliminând greșelile de ortografie sau schimbând numele unei imagini în ceva mai sugestiv. Altfel, nu mă voi atinge de text și nici de linkurile existente în el.

Condiția pentru ca cineva să publice un guest post la mine pe blog este ca și el/ea să mă lase să public unul pe blogul lui/ei.

Guest Post

Lume, lume! Știți ce înseamnă asta? Înseamnă că vă puteți promova blogul gratuit, scriind un articol pe blogul meu, dacă mă lăsați să fac același lucru la schimb. În articolul pe care îl scrieți, puteți să puneți ce și câte linkuri doriți. Ele pot să fie do-follow, no-follow, este treaba voastră.

Ce aveți de câștigat? În primul rând linkuri care vă vor ajuta în Google. În al doilea rând, vizibilitate mai mare, atât pentru voi cât și pentru subiectul pe care îl tratați în guest post. De exemplu o parte din cititorii mei s-ar putea să intre la voi și să continue să vă viziteze. În al treilea rând, prin faptul că voi publica și eu un articol pe blogul vostru, veți câștiga conținut. Pentru că, nu-i așa, nu întotdeauna suntem inspirați să scriem ceva de calitate, dar iată că acum eu voi scrie în locul vostru iar blogul va fi actualizat.

Nu contează ce Page Rank aveți. Fac schimb de guest posturi și cu bloguri cu Page Rank 0. Și nu contează ce temă alegeți pentru articol. (Evident că articolele care promovează chestii ilegale sau conțin tone de înjurături vor fi excluse, dar asta se înțelege de la sine; de aici rezultă și faptul că guest posturile constituie o modalitate de promovare absolut etică).

Pentru detalii, o să adaug o pagină Guest Post cu un formular de contact, până atunci îmi puteți scrie pe mail.

Îndrăzniți să vă promovați! :)

2 comentarii

Alexandru la 17.06.2013, 23:24

Am o intrebare, am un site (servicii online) si vreau sa stiu daca accepti un articol despre informatii servicii online?

Ethos la 18.06.2013, 13:55

Am un răspuns.

Dacă site-ul tău are o structură internă care-i permite publicarea de articole (de exemplu are o secțiune de blog, sau de forum) atunci accept - cu condiția ca și eu să public un articol la tine pe site. În acest mod îți poți promova site-ul gratuit, oferindu-mi simultan și mie posibilitatea de a-mi promova blogul. Las la o parte faptul că inclusiv articolul scris de mine te ajută, deoarece Google vede cu ochi buni adăugarea de conținut unic pe orice site (motiv din care un site făcut pe un CSM ca WordPress e întotdeauna o idee bună).

Dar dacă ai un site fix, care nu conține articole, și nu am unde să public un text similar cu cel pe care vrei să-l scrii la mine, atunci cu regret trebuie să te refuz. În acest caz, rămâne, firește, varianta promovării plătite.