website stat

Facebook și instagram a căzut un pic (global)

Am găsit pe Facebook sau pe ceva chat poza de mai jos. E o fotoshopare evidentă, cu chipul lui Mark Zuckerberg suprapus grosolan peste imaginea unui inginer de sistem care se chinuie să bage niște cabluri și se scarpină în cap, dar e de efect. Poza e un apropo la căderea generală a facebookului și a instagramului de ieri.

Mark Zuckerberg

Dar să las poza și să dau știrea. Nu se spune că un articol de presă trebuie să cuprindă în primul paragraf elementele esențiale ale acelei știri, răspunzând la întrebările cine, ce și unde (sau așa ceva)? Noroc că acesta nu e un ziar sau un sait de presă, ci un blog. Așadar, în cursul zilei de ieri Facebook și Instagram au înregistrat o perioadă de downtime, utilizatorii trezindu-se delogați din conturile specifice și neputând să acceseze cele două aplicații. Căderea a avut loc la nivel global, adică în toată lumea.

Reprezentanții Meta (compania mamă a celor două servicii) au fost săraci în declarații. Unul dintre ei, Andy Stone, a spus:

Astăzi mai devreme, o problemă de natură tehnică a făcut ca oamenii să aibă dificultăți în accesarea unora dintre serviciile noastre. Am rezolvat problema cât mai repede posibil pentru toți cei afectați și ne cerem scuze pentru orice inconvenient.

Iată că până și cei mai mari giganți din IT, care, în virtutea domeniului în care activează, dispun cu siguranță servere puternice, bandă de internet la discreție și mai multe straturi de soluții de backup, având o infrastructură concepută astfel încât să asigure o funcționare de 24/7 în orice condiții, pot totuși să mai dea rateuri din când în când.

0 comentarii