website stat

Care e diferența reală dintre PNL și PSD?

De foarte mult timp, majoritatea tinerilor români care sunt educați și locuiesc în orașe au un fel de dispreț față de PSD și o aplecare către partidele de dreapta, cum ar fi PNL. Dar eu, apolitic, fără să mă bag în jocurile dintre stânga și dreapta, vin și vă întreb: totuși care este diferența reală dintre PSD și PNL?

politica

Dați-mi voie să explic. Da, PSD vine cu manipulare ieftină, cu baroni locali, cu uleiul și făina înainte de vot. Da, primarii PSD sugrumă țară. Cunosc criticile și nu votez PSD. Dar cu ce este PNL, actualmente, mai bun? Pentru că, deși PNL a făcut atâta gălăgie pe tema pesediștilor, deși Klaus Iohannis, președintele țării, a susținut și a ieșit public la mitingurile împotriva PSD pe când acesta era condus de către Liviu Dragnea, astăzi PNL și Klaus Iohannis conduc bine-mersi alături de PSD. Așadar, totul a fost praf în ochi, câtă vreme se pare că mai imprtante pentru PNL sunt interesele proprii decât consecvența și interesele poporului.

Iar acum, mai nou, avem cazul plagiatului lui Lucian Bode, politician de marcă al PNL și ministru la MAI (după ce anterior fusese ministru al Transporturilor și al Economiei). Astfel, aflăm din PressOne că CNE (Consiliul Național de Etică) confirmă că Lucian Bode a plagiat de cel puțin 26 de ori, dar îl declară neplagiator. Asta după ce acum patru luni Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), care i-a emis titlul de doctor, a declarat teza lui Bode "profund viciată" de plagiat. Cu ce se deosebește Bode la faza asta de Victor Ponta, care, după ce a fost declarat plagiator, și-a făcut propria comisie care să-l albească?

Și atunci, revin la întrebarea din titlu: de acord, PSD nu e o soluție, dar cu ce este PNL mai bun?

0 comentarii