website stat

Platforma Blogger și comentariile spam

În ultimii ani câteva bloguri pe care le dețin și care sunt găzduite pe platforma Blogger (care aparține lui Google) s-au umplut de comentarii de tip spam. Unele dintre aceste comentarii sunt traduceri automate ale unor mesaje care cică ar proveni de la niște oameni aflați în diverse dificultăți, probleme financiare sau drame de suflet, și care au fost ajutați de cutare persoană (vindecător, medic etc) sau instituție (ex: financiară), după care urmează un link sau un număr de telefon spre acea instituția sau persoană și îndemnul să suni și tu acolo. Altele sunt pur și simplu mesaje în limba engleză. Și tot așa.

spam

Nu știu exact ce să fac cu aceste comentarii. Sigur, aș putea să le șterg, dar asta nu rezolvă problema de fond că ele vor continua să apară. Ele sunt un conținut textual, dar de proastă calitate. O soluție posibilă ar fi introducerea unui test CAPTCHA la formularul de comentarii pe blogurile care sunt mai puternic afectate de acest sindrom. Asta l-ar avantaja pe administratorul blogului, care nu ar mai trebui să verifice manual comentariile, dar i-ar dezavantaja pe comentatori, care ar trebui să treacă de acel test de fiecare dată.

Încă nu îmi este clar dacă problema vine de la faptul că unele bloguri au intrat în vizorul spammerilor sau de la faptul că poate platforma Blogger atrage spamul sau este relativ permeabilă la spam (în lipsa unor măsuri cum ar fi cea de care vă ziceam mai sus, de a introduce un test CAPTCHA). Cert este că... spamul încă e la modă.

0 comentarii