website stat

Pompierii români elogiați de greci, care-i compară cu niște extratereștri

Mai multe articole din presa de azi (ca de exemplu 1, 2) relatează că cei peste 100 de pompieri români care contribuie la stingerea incendiilor din Grecia i-au lăsat pe locuitorii eleni muți de uimire și admirație.

insula greceasca Evia

În traducerea celor de la ziare.com a unui articol de pe fimes.gr:

Redactorii publicației fimes.gr spun că ceea ce-au făcut pompierii români imediat ce au ajuns la locul intervenției din insula grecească Evia i-a determinat pe localnici să-i privească precum niște extratereștri.

"Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă.

Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare.

La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd", se arată în articolul menționat.

Pe Adevărul găsim și câteva fragmente din alte surse elene:

Contribuţia României este cu adevărat mare şi produce senzaţie, deoarece este o ţară care nu aparţine cercului tradiţional de aliaţi ai Greciei, subliniază Crisis Monitor, de la Atena. Înregistrările video cu pompierii din România, care se află în Grecia pentru a acţiona împotriva incendiilor, au devenit virale pe internet, scrie Athens Voice. Anterior, într-o postare pe Facebook, Consulatul General al României la Salonic i-a întâmpinat pe pompierii trimişi de Bucureşti pentru a ajuta Grecia, cu mesajul: „Nu vom lăsa Grecia singură în faţa flăcărilor”, citează Athens Voice. Echipa românească este „cea mai puternică forţă care soseşte dintr-o ţară europeană”, remarcă publicaţia militară Veteranos.

Incendiile din Grecia nu sunt un lucru nou în peisajul ultimilor ani, focare similare izbucnind, de exemplu, și în 2018.

0 comentarii