website stat

Cine îl promovează pe Donald Trump din România?

O știre de la începutul lunii ne spune că Facebook a închis o rețea de conturi din România care se ocupa de promovarea lui Donald Trump. Despre ce este vorba?

retea facebook

Rețeaua în cauză, a anunțat Facebook într-un raport oficial, avea circa 120 de conturi false, care se ocupau cu promovarea președintelui american, în vederea realegerii lui. Persoanele care erau membri în acea rețea figurau sau și-au asumat identitatea unor cetățeni americani. Rețeaua activa, de asemenea, și pe Instagram.

Conturile erau împărțite cam în felul următor: 35 pe Facebook, unde existau suplimentar 3 pagini, și 88 pe Instagram. Între timp, aceste conturi au fost închise. În total, rețeaua ar fi fost urmărită de circa 9000 de persoane.

Întrebarea care ne apare în minte este cine sunt mebrii acestei rețele și de ce operau ei tocmai din România. Sau o putem da pe glumă, spunând că uite ce puternici sunt românii, care ajung să dicteze chiar și președintele SUA!

În sfârșit, putem și specula că Facebook, care a fost acuzată că s-a amestecat în alegerile de data trecută din SUA, se face acum că e imparțială și își verifică cu atenție conținutul.

0 comentarii