website stat

Mi-am amintit de copilărie

După cum am precizat în titlu, mi-am amintit de copilărie - răsfoind paginile cu ghete de fotbal de pe The Unique punct ro. Mă rog, nu sunt decât două pagini, dar pe ele găsești aproape 150 de ghete de fotbal cu sau fără crampoane, produse de firme cunoscute: New Balance, Puma, Adidas etc, așa că aș zice că sunt suficiente. Mai ales că, atunci când ești copil, nu prea te interesează ce echipament porți. Sau mă înșel?

ghete sport Puma One

Mi-am adus aminte cum, copil fiind, băteam mingea toată ziua, alături de ceilalți copii din "fața blocului". Cum organizam competiții sportive cu cei de la alte blocuri, mergând în curtea școlii (unde aveam un teren de fotbal adevărat, nu cel improvizat de noi, cu poartă la treptele scării) și cum eram separați în două grupe, seniorii și juniorii, în funcție de vârste. Și cum ne antrenam pentru aceste competiții între blocuri. Sigur că echipamentul era important! Păi ne luam tricouri cu numărul 10, pentru că Hagi! Artexul era lux, iar cine avea o minge pe care să scrie ceva, un nume de jucător, era zeu!

Sigur, pe atunci noi nu prea știam că unul din motivele pentru care ghetele de fotbal ale jucătorilor noștri preferați nu alunecă așa de tare prin iarbă ca ale noastre este faptul că au crampoane. Și că nu numele celui care le poartă contează, ci producătorul acestor ghete sport și calitatea lor. Lucrul acesta aveam să-l aflu ceva mai târziu, când mi-am luat pentru prima dată niște adidași serioși, de firmă. Tocmai de aceea, dacă vrei să-i faci o bucurie băiatului tău, în loc să-i iei un nou model de telefon sau o versiune mai bună la tableta lui perfect funcțională, mai bine cumpără-i niște ghete de fotbal de calitate.

Ca idee, cele din imagine, un model de ghete Puma One, costă 519 lei. Da, costă ceva, dar sunt ușoare, au aderență foarte bună pe iarbă și costă mai puțin decât tableta sau telefonul ăla nou pe care te gândeai să i-l faci cadou de ziua lui. Și, chiar dacă poate n-o să-l facă să joace mai bine, toți ceilalți copiii o să se uite cu invidie la ghetele lui originale Puma. Doar adu-ți aminte de propria ta copilărie! Apoi, modelul ăsta Puma e ales la întâmplare, pe The Unique găsești și adidași sau ghete de fotbal mult mai ieftine.

Pentru că, asta ca să trag o concluzie filozofică, mi se pare că copiii de azi nu își mai trăiesc copilăria la fel de mișto ca noi, iar Facebook-ul și tehnologia, oricât de mult ne-ar ușura viața, peste o anumită limită devin o problemă - și dacă pe noi ne fac să le alocăm tot timpul liber, ce influență pot avea asupra psihicului unui copil? Așa că mai bine cumpără-i niște ghete de fotbal și trimite-l să bată mingea, din când în când.

0 comentarii