website stat

Cât costă un fotoliu de masaj

Tema fotoliilor cu masaj revine tot mai des pe internet, odată cu apariția unor magazine online axate pe astfel de produse. Sunt frumoase, sunt moderne, sunt automatizate, sunt bune pentru relaxare și sănătate, așa că cine nu și le-ar dori? Mai nou le vedem în incintele unor companii care se respectă și care au achiziționat fotolii cu masaj sau fotolii relaxare pe care angajații lor le pot folosi în pauze. Dar dacă nu avem norocul să lucrăm în cadrul unei astfel de companii și ne-am dori poate să cumpărăm pentru noi, acasă, un fotoliu masaj, care este plaja de prețuri la care acestea vin? Deși întrebarea este cât se poate de simplă, veți vedea că răspunsul este mai dificil de dat.

Showroom Komoder Bucuresti

La ora actuală, dacă cauți pe Google fotolii de masaj la preturi atractive, ai șanse să intri pe unul din cele câteva magazine principale care vând fotolii masaj, cum ar fi Komoder. Firmă mare, serioasă, cu magazine în 3 orașe ale țării (București, Cluj, Timișoara) și cu fotolii cu masaj de la producători renumiți pe plan mondial. Vorbim de brandurile Inada, iRest, Panasonic, Tokuyo etc, nume cu rezonanță japoneză, care să certifice calitatea acestor fotolii. Mai vedem pe site că fotoliile beneficiază de garanție (de exemplu 3 ani), postgaranție (de exemplu 5 ani), transport gratuit și unele modele sunt la promoție. Cu toate acestea, prețurile nu sunt afișate nicăieri.

Situația nu este specifică celor de la Komoder. În general magazinele mari de pe această nișă nu afișează prețurile, iar acest lucru poate crea impresia de neseriozitate. În cazul celor de la Komoder, această impresie va fi, probabil, risipită repede dacă locuiești în București și le vizitezi showroomul. Pentru că au shorwoom deschis zilnic, inclusiv în weekend, unde aceste fotolii pot fi testate. Te poți programa online pentru o ședință de testare; aceasta durează 30 de minute și este gratuită, iar angajații lor îți stau permanent la dispoziție. Iar cei care locuiesc în provincie pot cere o listă de prețuri prin mail. De ce, atunci, această secretomanie în jurul prețurilor, de ce nu sunt ele afișate pe site?

Eu mă gândesc că poate vor să-și protejeze marfa și clienții. Pe principiul că românii se uită prima dată la bani, afișarea unor prețuri clare poate determina competiția să publice o listă cu prețuri ceva mai mici, deși poate fotoliile lor cu masaj nu sunt la fel de bune sau de noi. Iar aici trebuie spus că vorbim de fotolii cu masaj de calitate, sofisticate, computerizate, produse în Japonia, cu garanție și postgaranție de ani de zile, cu programe de masaj complexe pentru mâini, spate, picioare etc, cu funcții de încălzire, cu boxe încorporate (pentru o muzică ambientală sau de relaxare) și lista poate continua la nesfârșit. Evident, niște fotolii masaj de acest tip nu pot costa 100 sau 200 de lei. Poate că acești furnizori au ajuns la concluzia că cea mai bună metodă de a-și prezenta fotoliile este printr-o ofertă personalizată, unde să-ți poată evidenția, fie prin mail, fie telefonic, și fiecare motiv ce stă la baza unui anumit preț sau la ce trebuie să renunți dacă optezi pentru un fotoliu de relaxare care se vinde un preț mai mic.

În orice caz, după cum vă spuneam, niciun magazin online de fotolii masaj nu afișează prețurile pe site. Dar, dacă tot aș vrea să cumpăr de undeva, mai bine aș alege un nume sonor, cu vechime în domeniu și autoritate, cu magazine în multiple orașe, cum este Komoder, care, printre altele, asigură și mentenanță îndelungată pentru fotoliile cumpărate de la ei, în locul unei firme dubioase, apărută peste noapte, de care n-a auzit nimeni și care se poate închide peste două luni, lăsându-te cu ochii în soare dacă fotoliul pe care ai dat zeci de mii de lei s-a defectat. În concluzie, dacă vreți niște fotolii masaj de nota 10 și la prețuri atractive, nu vă lăsați intimidați de lipsa unei oferte clare de prețuri pe site. Alegeți un magazin mare și cunoscut, după care, dacă lucuiți în București, faceți-le o vizită pentru a testa pe viu fotoliul dorit (Komoder vă oferă această facilitate gratuit), iar dacă locuiți în altă parte, trimiteți-le un mail sau sunați-i. Este simplu!

Sigur, o altă variantă ar fi să le luați direct de la producători, sau de la firme din afară, dacă aveți posibilitatea. În orice caz, nu vă costă nimic să cereți o ofertă, nu vă costă nimci să testați și, dacă aveți nevoie de mentenanță, este mai rentabil ca furnizorul să fie din țară!

0 comentarii