website stat

Camerele auto au devenit o banalitate

Acum câțiva ani, fotografierea și filmările erau apanajul unor profesioniști din domeniu. Astăzi însă e plin de camere auto de bord performante pentru siguranta in trafic, pe care le poți achiziționa online și monta cu ușurință în mașina ta. La ce te ajută o cameră auto? În primul rând, este un martor tăcut, care înregistrează tot ce ai făcut. Imaginează-ți că treci peste o trecere de pietoni pe galben, dar un polițist te oprește abuziv și-ți spune că era deja roșu. Trebuie să-și facă și ei o normă de amenzi sau șpăgi pe zi, nu? Ok, nu toți, dar se poate întâmpla. Dacă ai o cameră, poți demonstra foarte ușor că polițistul nu are dreptate.

dacia logan

Există și situații mai complexe, în care camera auto poate fi vitală pentru a înregistra detaliile de la fața locului, situații descrise în paginile site-ului din linkul anterior (supermisto.ro). Să presupunem că ai fost, în mod nefericit, implicat într-un accident. La cald, în febra evenimentelor, îți va fi greu să acționezi rațional și să îți iei toate măsurile de precauție necesare: să notezi numărul mașinii din fața sau din spatele tău, să alergi după martori în timp ce suni la salvare etc. O cameră de bord poate înregistra totul în mod silențios și automat, scutindu-te de foarte multă bătaie de cap mai târziu.

După ce am văzut cât de utilă este o astfel de cameră, să vedem care sunt investițiile necesare pentru achiziționarea ei. Mai sus, am introdus în discuție un site. Pe SuperMișto există o pagină cu camere auto la promoție, cu prețuri cuprinse între 229 și 649 lei. O să mă opresc asupra primeia, cea mai ieftină, de 229 de lei. Ea înregistrează FullHD (1920x1080) și poate realiza, suplimentar, fotografii de 5 MegaPixeli. O conectezi la încărcătorul de la brichetă și se pornește automat, când pornești mașina. Înregistrează automat și continuu. Nu este nevoie să o pornești, să o oprești și nici măcar să ștergi filmările vechi: camera face asta în mod automat, suprascriind clipurile vechi cu altele noi, în momentul în care spațiul maxim este atins.

Cât despre calitatea video sau alte lucruri de genul ăsta, nici măcar nu are rost să ne punem întrebări: pe bune, la 229 de lei, filmare Full HD din unghi larg, ce să-ți mai dorești? Prețul e atât de mic încât merită să o iei și de jucărie. Și face totul automat.

Desigur, mai există un alt avantaj al acestor camere. Și anume că dacă ai un site sau un blog, poți urca pe el diverse filmulețe din trafic, devenind un mic video-blogger sau vlogger auto. Iar dacă nu ai site, îți poți face un canal pe YouTube cu cele mai interesante evenimente rutiere filmate de tine. Și, dacă prinzi o fază interesantă, cu puțin noroc poți fi preluat chiar de posturile naționale de știri. Acest lucru îl vedem deja de câțiva ani. Evident, asta îți poate aduce și câștiguri financiare, dar deja intrăm într-un alt domeniu, despre care, poate, voi discuta mai multe cu altă ocazie.

0 comentarii