website stat

România în era videochatului

Numele sitului: Studio20.ro. Domeniul de activitate: video chat. Modul în care îi corupe pe tinerii noştri: oferă un cadrul legal în care fetele se pot angaja ca modele videochat iar bărbaţii pot să le admire. Lucruri prin care îi ispitesc cu neruşinare pe aceşti tineri: salarii de sute sau mii de euro, condiţii de muncă lejere, program flexibil, ba chiar cu posibilitatea de a lucra acasă, birouri ce iar forma unor camere de lux în zone centrale ale Bucureştiului, lipsa condiţiei de a prezenta o anumită diplomă care să ateste că ai trecut prin şcoală ca geamantanul prin gară, independenţa materială. Iar Studio20 e numai unul din multe site-uri ce se ocupă cu aşa ceva.

videochat

Acum 26 de ani, românii trăiau într-o lume închisă, o lume a gândirii îngrădite, a recitării unor poezii patriotice învăţate pe de rost şi a pudibonderismului. Pentru că liderii noştri preaiubiţi, soţii Ceauşescu, erau pudici, pentru că Elena Ceauşescu purta fustă lungă, la şcoală toată lumea purta uniforme cât mai „decente” iar fustele mini erau un concept science-fiction. Tinerii de astăzi nu au prins acele vremuri dar o întreagă generaţie de părinţi au crescut şi au trăit gândind aşa. Iar astăzi, ei se revoltă împotriva a ceea ce numesc degradarea morală a societăţii.

Şi ce-i dacă te dezbraci în faţa unei camere web? Şi ce-i dacă un străin aflat la câţiva mii de kilometri distanţă are fantezii cu tine? Voi nu aveaţi fantezii, în adolescenţă, cu băieţii sau fetele de aceeaşi vârstă? Şi ce-i că odrasla voastră face ceea ce voi făceaţi pe ascuns, când nu vă vedea nimeni? Sau vă e frică că navigând acumm, la bătrâneţe, pe diverse site-uri „de fotbal”, veţi da la un moment dat peste ea? Să renunţăm un moment la ipocrizie şi să privim lucrurile făţiş: toate-s vechi şi nouă toate. Nimic nu s-a schimbat în modul fundamental în care funcţionează societatea. Doar s-a renunţat la o serie de măşti penibile pe care le purtam în trecut. Aşa că, după părerea mea, faptul că îţi câştigi existenţa (într-o lume destul de dură) vânzând oamenilor fantezii nu este cu nimic mai prejos decât faptul că vinzi produse alimentare într-un magazin. Doar mult mai bănos.

videochat

Acum 30 de ani, site-uri ca Site20.ro nici nu puteau fi concepute de mintea românului comun. Astăzi ele nu numai că abundă pe teritoriul României, dar oferă şi condiţii de muncă extrem de avantajoase, în perfectă legalitate (mă refer la cele serioase, că există şi site-uri dubioase, fără îndoială). Lumea a încetat să mai roşească de fiecare dată când la televizor mâna lui coboară puţin mai jos de gâtul sau spatele ei, alunecându-i pe coapsă. Şi revistele cu poze erotice au devenit deja banale. Atât de banale, încât ziare obişnuite le-au consacrat câte o pagină specială.

Iar asta, zic eu, este foarte bine.

1 comentarii

Beatrice la 25.02.2019, 15:53

Foarte bine si corect ceea ce spui! Din pacate, noi avem o problema, ne pasa prea mult de ceea ce spun altii. Daca am sta si am analiza acest lucru am constata ca este o mare prostie si ca din cauza catorva prejudecati ratam oportunitati mari. Eu una am preferat sa fac videochat si sa pot sa beau un cocktail in Barcelona cand am eu chef.