website stat

Variante moderne de pregătire pentru evaluarea națională

e-istet.ro

Au mai rămas câteva săptămâni până la evaluarea națională din 2015. În funcție de clasa în care se află copilul dvs, aceasta va avea loc fie spre finalul lunii mai, fie la începutul lunii iunie. În condițiile în care rezultatele de la simularea din februarie au fost dezastruoase, se pune întrebarea ce putem face dacă și copilul nostru are lacune și este nesigur pe materie. O posibilă soluție o reprezintă înscrierea pe site-ul e-istet.ro. Site-ul este o platformă online, prima după spusele lor, ce se adresează elevilor din ciclul primar și le pune la dispoziție diverse teste pregătitoare pentru simulare. Mai mult decât atât, în ultima perioadă e-istet a început să ofere teste engleza - pentru verificarea cunoștințelor din cea mai vorbită limbă de pe glob -, teste de științele naturii sau chiar meditații online.

Există câteva avantaje clare ale înscrierii pe acest site. Primul este legat de instrumentul modern prin care se face studiul. Acesta nu mai este profesorul ci calculatorul. Elevul are la dispoziție astfel o metodă modernă, adaptată așteptărilor lui, prin care se poate testa singur în liniște, când dorește, la el acasă, scăpând de tracul unui profesor care îl supraveghează cu autoritate. Desigur, calculatorul nu va putea înlocui niciodată factorul uman, dar îl poate completa în mod fericit. Astfel, pe o platformă online de acest tip, elevii pot exersa în voie într-un mediu interactiv, comparându-și rezultatele cu cele ale altor colegi din țară și beneficiind de un corector neutru și obiectiv.

Al doilea mare avantaj survine din costul acestor teste online. Mai precis, e-istet pune la dispoziția utilizatorilor trei tipuri de abonament: de bronz, de argint și de aur. Primul costă 29 de lei pe o singură lună, al doilea 48 de lei pe două luni (deci 24 de lei lunar) iar ultimul 57 de lei pe trei luni (deci 19 lei pe lună). Dincolo de sistemul inteligent, pe bază de credite (pentru o lună de abonament se primesc 24 de credite, pe care le puteți cheltui la ce teste doriți voi, în principiu cred că puteți epuiza toate testele din luna respectivă), asta înseamnă că evaluările de pe e-istet costă între 19 și 29 de lei pe lună. Comparați suma cu cea pe care ar trebui să o dați unui unui profesor la meditații și imaginea e clară.

Al treilea avantaj constă în testele efective. Dacă în cadrul școlii nu avem control asupra programei, testele de pe e-istet.ro, create de profesori, sunt gândite astfel încât să le fie de un cât mai mare folos elevilor participanți și să emuleze cât mai fidel (prin programă, tipul exercițiilor, modul de cronometrare etc) evaluarea națională. Iar garanția pentru acest lucru constă în faptul că de asta depinde succesul sau insuccesul platformei. Nu în ultimul rând mai putem nota diversitatea exercițiilor, inițial prezente în 5 baterii sau seturi, notate de la A la B, la care s-a adăugat recent un nou set, pachetul F. Asta atât la română cât și la matematică, pentru fiecare din clasele 1-4.

Și ca să nu dați banii pe ceva ce nu cunoașteți, site-ul oferă și câteva pachete demonstrative, care pot fi accesate gratuit, astfel încât să vă edificați înainte de a vă face un abonament. Nu-mi rămâne decât să vă urez mult succes la școală!

0 comentarii