website stat

Unde-i lege nu-i tocmeală: utilitatea scaunelor auto pentru copii

scaune auto bekid pentru copii de la BeKid
scaune auto copii de la bekid

Nu știu dacă ați aflat, dar începând cu 15 februarie anul curent scaunele auto pentru copii au devenit obligatorii. Asta înseamnă că dacă aveți un copil cu înălțimea mai mică de 135 cm și o mașină, îl puteți lua în călătoriile voastre doar dacă vă cumpărați și un scaun special, care să îl țină fixat și să îi asigure o protecție mult mai bună în caz de, Doamne ferește, un accident. Dacă nu, riscați inclusiv amenzi de circa 400-500 lei și 3 puncte de penalizare.

Legat de tema asta, n-am înțeles niciodată de ce le este unora atât de greu să-și pună centura de siguranță atunci când merg undeva cu mașina. Dincolo de posibilitatea de a fi amendat, centura este un element de siguranță în caz de accidente așa că utilizarea ei - un element în plus pentru sănătatea și viața voastră. Dacă jucați la loto și credeți în șansă, atunci centura e echivalentul unui bilet în plus, gratuit, spre o viață mai lungă. Și nici măcar nu e inconfortabilă. În sfârșit, până la urmă este viața voastră și faceți ce vreți cu ea. Dar când în ecuație mai intră și un copil, ar trebui să dați dovadă de mai multă responsabilitate, măcar pentru el, dacă nu și pentru voi.

Revenind, dacă odorul vostru are între 1 și 11 ani, îi puteți lua un scaun auto începând de la 200 lei. Cum este de exemplu acest model Max Jett brown crab de la BeKid, dotat cu centură de siguranță având un sistem de prindere în 5 puncte, burete pentru umeri și picioare, tetieră ajustabilă pentru înălțime (putând să o adaptați pe măsură ce copilul crește), spătar detașabil care transformă scaunul în înălțător și tapițerie detașabilă pentru spălare. Iar dacă bebelușul vostru este și mai mic, să zicem de câteva luni, îi puteți lua un coșuleț auto, pentru circa 175 de lei, de la același magazin. În fine, pretențioșii pot achiziționa scaune mai scumpe și mai sofisticate, pentru sume mai mari (mergând chiar peste 1000 de lei).

Pe BeKid găsiți zeci de variante de scaune auto omologate pentru copii (cred că peste 50), pe care le puteți sorta după preț (crescător sau descrescător), după popularitate, după nivelul de vânzări, după denumire și după discount, afișând un număr flexibil (16, 20, 32 etc) de produse pe pagină. În acest mod, puteți găsi mai ușor modelul care corespunde cel mai mult așteptărilor dvs.

0 comentarii