website stat

Suntem asaltați de „oferte Turcia”, calitatea însă lasă de dorit

Oferte Turcia: le găsiți, bineînțeles, pe agențiile de turism online. E plin netul de ele și o mulțime de oameni se înghesuie să-și ia bilete pentru diverse stațiuni de pe litoralul turcesc și nu numai, pentru a-și petrece concediul (vacanța etc) acolo. E destul de ieftin, e destul de aproape, e destul de „altceva”. Mulți oameni, multă păreri, multe site-uri sau agenții. În aceste condiții, cum să găsești oferta cea mai bună, ideală pentru tine?

Istambul

Poate o soluție este să citești blogurile turiștilor sau persoanelor care fac multe călătorii. Din păcate este și o soluție lentă, în sensul că ei n-o să scrie orice pe bandă rulantă, ci doar despre locurile pe care le vizitează. Poate n-au fost niciodată în Turcia, sau poate au fost acum 5 ani, și în alt oraș decât vreți voi să mergeți.

Soluția corectă, cred eu, stă în mâna celor care dețin astfel de site-uri de turism. Pentru că ei ar putea să ofere o anumită prezentare a acestor locuri, mai mult decât simpla înșiruire a dotărilor unui hotel sau punctelor de interes din zonă. Să luăm de exemplu un oraș foarte cunoscut din Turcia: Istambul. Există o mare diferență între Istambulul de pe Wikipedia și Istambului de pe pagina unui site de turism. În ultimul caz, abia găsim precizate câteva date succinte, că este capitala economică și că la data de a primit statutul cutare. În schimb, de pe Wikipedia aflăm, dacă nu știam deja, că numele orașului are o mare rezonanță istorică, că este singurul megalopolis din lume întins pe două continente și că a fost, în trecut, capitala Imperiului Roman. Oare e așa de greu să creezi niște descrieri sugestive și captivante, care să placă și cititorilor educați? Eu cred că nu.

Românii au avut, de-a lungul timpului, numeroase conflicte cu Impreiul Otoman. Cei de la Vacanța Mare chiar au făcut o glumă la un moment dat, cum că eu ne-au cucerit cu săbiile iar noi le trimitem fetele noaste să îi cucerim cu picioarele lor. Indiferent de motiv, rămâne una din țările care merită să fie vizitate, din mai multe puncte de vedere. Iar dacă o s-o faceți, vă dorim vacanță plăcută!

2 comentarii

psi la 20.06.2014, 12:22

:) sau vizităm blogurile prietenilor care au fost pe-acolo.
ca să rămânem în sfera ofertelor turcia, pot să îţi spun că ceea ce pare ieftin, chiar este ieftin la ei. turcia are preţuri bune la turism, dar tot ce este ok, trece de 4 stele per hotel, altfel, o vacanţă de 200 de euro... rămâne o vacanţă de 200 de euro. cu multe dezamăgiri pe care le vezi apoi pe tot felul de bloguri şi reţele de socializare.

Ethos la 22.06.2014, 00:48

ah, bine de știut :)