website stat

Omul - viitor insectivor

Dacă data trecută scriam despre cât de grea e viața în China (pentru că altă explicație nu cred să puteți da evenimentului descris acolo), iată că lucrurile nu stau prea roz nici în alte părți. Tocmai am văzut o știre interesantă pe ProTV, în care se spunea că ONU recomandă și consideră că în viitorul nu prea îndepărtat omul va deveni insectivor.

omul - insectivor

Se pare nu doar că insectele sunt bogate în proteine și alte elemente necesare vieții, dar ele sunt și mai ușor de „crescut” (sau eventual de recoltat, lol) decât animalele domestice. Adică ar constitui o sursă de hrană mai ieftină și ar rezolva astfel oarecum criza de alimente care există la ora actuală și care, poate, se va agrava.

La ora actuală insectele constituie deja un „fel principal” pentru o mare parte din populația globului, mai ales în zone din Asia, Africa și nordul sau sudul Americii. Experți în agricultură și alimentație estimează că numărul speciilor de gândaci eligibili de a fi consumați se ridică la circa 1400 iar pe viitor se vor căuta noi specii de insecte (inclusiv păianjeni, scorpioni) comestibile.

omul - insectivor

Nu știu voi, dar mie mi se pare că ușor-ușor ne îndreptăm spre un fel de scenariu SF al lui Hitchcock. Ce s-a întâmplat oare cu legumele și alimentele naturale pe care le culegem din sol? Viitorul sună bine. Și zboară. :)

Alte informații și mai ales imagini puteți găsi pe themeatymatters și stickboydaily.com.

5 comentarii

bucuros la 18.05.2013, 13:28

de mine sa manance lumea insecte, dupa ce mor eu! :)

Ethos la 18.05.2013, 14:10

Cum așa? Uite ce apetisant arată o supă de insecte... :D

Iftime Alexandru la 26.05.2013, 20:16

Ce scarbos, nu stiu daca va manca cineva din zona asta a civilizatiei. Oare cum va arata o supa de picioare de tarantule...?

Ethos la 27.05.2013, 09:16

Ceea ce nouă ni se pare scârbos din cauza educației poate altora li se pare absolut normal.. :)

Ethos la 27.05.2013, 09:19

Bre, la tine pe blog nu prea se poate comenta. Fă-ți un blogroll sau o pagină cu parteneri, cum am eu, că altfel cred că o să îți fie greu să îți promovezi blogul, fiind și mai mult de tip site (din cauza tematicii)...