website stat

Gigi Becali - condamnat la 3 ani cu executare

Cu excepția cazului că trăiți într-o peșteră, probabil ați aflat deja știrea care face subiectul principal al zilei: ieri patronul Stelei a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri din anii 90 cu MApN. But just for the record, iată ce am reținut eu:

1. Inițial Gigi Becali câștigase în acest dosar dar procurorii au făcut recurs. Curtea Supremă de Justiție l-a găsit vinovat, cu 5 voturi pentru și 3 împotrivă. Sentința este definitivă.

2. Pedeapsa ar fi fost de 2 ani cu executare, dar judecătorii au avut în vedere cei 3 ani cu suspendare pe care Becali i-a primit în celălalt dosar, cu sechestrarea hoților care i-au furat mașina. Deci a fost un fel de cumulare.

3. Becali a vrut să plece din țară în Israel, pe motivul că el când are o problemă, când e vorba de o sentință, de un proces, merge pe pământ sfânt să se roage. A fost oprit la frontieră de poliția care primise un mandat de aducere pe numele lui, într-un nou dosar, legat de Avicola; acesta urmează să se judece pe viitor.

4. Înainte de pronunțarea sentinței, Becali a spus că cei care i-au făcut rău de-a lungul timpului au avut foarte mult de suferit după aceea. De asemenea, primul ministru al României, Victor Ponta, a declarat public că el are o simpatie personală față de latifundiarul român.

5. Becali a declarat că va face tot posibilul pentru a-și reduce pedeapsa, asta incluzând smerenia și apelul la președintele țării, Traian Băsescu, pentru grațiere.

6. În același dosar al terenurilor MApN au mai fost condamnați Victor Babiuc și Dumitru Cioflina, de data asta la 2 ani de închisoare, tot cu executare.

Gigi Becali - condamnat la 3 ani cu executare

Acestea au fost faptele, așa cum le-am reținut eu. Iar acum câteva opinii personale:

1. Gigi Becali (sau George Becali dacă ar fi să ne luăm după buletin), contrar percepției majorității și în ciuda debitului de cuvinte spirituale care-i ies pe gură, nu este chiar ușă de biserică. A făcut și prostii. De altfel nu s-a prins foarte tare că este nevinovat, a zis că asta-i este crucea și o va duce până la capăt, deci cumva se aștepta la asta.

2. Totuși, Gigi Becali a făcut și bine. Vă amintiți de casele pe care le-a ridicat sinistraților, în vreme ce statul freca menta aiurea? Că cele făcute de stat încă nu erau gata și ale lui Becali da. Ăsta ar fi numai un exemplu, și asta îl plasează mult peste nivelul unor politicieni de azi. Ca să nu zic al tuturor.

3. Modul în care a reacționat la aflarea sentinței este mult mai demn decât opereta, vorba lui CTP, pe care ne-a servit-o Năstase în aceeași situație. Și-a acceptat și asumat destinul.

4. Pe următorii 3 ani televiziunea și presa română se vor muta la Jilava, pentru că noi avem o media responsabilă.

5. Aproape trecuți cu vederea sunt ceilalți doi condamnați, Victor Babiuc și Dumitru Cioflina. Ei erau la acea dată, dacă nu mă înșel, primul-ministru al țării și seful suprem al Statului Major. Eu aș zice că vina lor este, din acest punct de vedere (al unor oameni care din funcții oficiale trebuiau să protejeze interesul național), considerabil mai mare decât a unui oportunist care, bineînțeles, a profitat când i s-a oferit ocazia.

foto: vranceamedia.ro

8 comentarii

Anonim la 22.05.2013, 18:44

Sincer nu cred ca merita omul asta sa faca puscarie.Bine acum trebuie si argumente nu?Unul singur o sa dau - cazul Huidu - am spus de ajuns nu?Eu nu il suport pe Becali, dar chestia cu arestarea e prea de tot.

Anonim la 22.05.2013, 18:52

Si inca ceva - sunt oameni care fac lucruri mult mai rele decat ce a facut Becali, sunt curios aceia cum de stau linistiti si dorm in patul lor de acasa si Becali din 8 judecatori - 5 au avut verdict favorabil pentru el si tot face puscarie?Ciudat nu? Sunt tot Anonimul numai ca mi-am schimbat numele :)

Ethos la 22.05.2013, 20:12

Becali a reușit să creeze aura asta în jurul lui, cum că el ar fi un personaj foarte spiritual. Însă părerea mea e că a făcut și prostii, iar acum plătește pentru ele.

Sunt de acord că există alte situații strigătoare la cer. Dar ăsta nu-i un motiv să închidem ochii la situațiile mai puțin strigătoare. ;)

Ethos la 22.05.2013, 20:14

Păi cum ziceam mai sus, sunt alții care au scăpat dar ăsta nu-i un motiv să închidem ochii. Însă corect, în ziua de azi, la cât de mulți corupți avem la putere, cine fură un ou face închisoare iar cine fură toată găina scapă.

Am observat. :P

bucuros la 25.05.2013, 14:21

oricum nu e stres pt el... nu o sa fac nici macar un an. parca vad.

Ethos la 25.05.2013, 18:14

Nu se știe. Dar să vedem...

Iftime Alexandru la 26.05.2013, 20:14

Nu cred ca va face multa puscarie, are multi prieteni cu multe pile. Zici ca e cazul lui Nastase, asta inca nu a apasat pe tragaci...

Ethos la 27.05.2013, 09:16

Păi 3 ani nici nu îi multă, poate ieși după 2 dacă se comportă bine, citește sau își face blog. :lol: