website stat

Cât costă o pâine, domnule premier?

Am dat pe Facebook de următoarea postare a lui Cosmin Marian:

florin cîțu - prețul pâinii

A nu ști care este prețul unei pâini, dar să pretinzi că ești conducătorul executivului unui stat. Să fii prim-ministru, dar să te afli atât de departe de lucruri și de realități atât de simple, care țin de viața de zi cu zi a fiecărui român, încât să nu poți avea răspunsuri la întrebări de un banal absolut. Ce poate fi mai elocvent pentru inadecvarea oamenilor la funcțiile pe care le ocupă vremelnic, mai grăitor pentru detașarea celor care ne conduc și de la care așteptăm să poată lua decizii în ceasuri hotărâtoare, care decid soarta unui neam!

PS- Cândva, Friedrich cel Mare afirma: "Suveranul este primul servitor al statului". Cât de mult s-au schimbat mentalitatea și fibra liderilor, în mai puțin de două secole și jumătate!

Este o reacție la faptul că, întrebat fiind cât costă o franzelă, Cîțu a spus că nu știe, că nu mănâncă pâine, încearcă să nu consume. Sincer, nici eu nu știu cât este o pâine obișnuită, ieftină, deoarece de mai mult timp mănânc doar pâini coapte în cuptor la supermarket, pentru că sunt mult mai gustoase și mai consistente decât pâinea clasică, care e ca un burete și după o zi se sfărâmă și devine praf. Iar pâinea o țin la (foarte) rece, până când o mănânc. Nu mă laud, nu sunt bogat, dar pâine nu consum din asta de duzină. Și nici nu mai știu cât costă.

Dar Cîțu este premier. Și, ca atare, i se cere să aibă contact cu realitățile cotidiene, să știe cât e pâinea pe care o mănâncă 90% din populație, o sticlă de ulei, un litru de benzină, o factură de curent. Lucruri obișnuite, care să ne arate că nu-i aerian, că știe pentru cine guvernează și care sunt nevoile noastre, că nu e complet rupt de realitate.

0 comentarii