website stat

Ți-am dat un inel

Îmi aduc vag aminte de o poveste din copilărie, cu un inel. Era vorba despre un prinț, devenit ulterior împărat, care la început fusese bun și drept. Dar cu timpul ajunsese să se țină de potlogării. Cruzimea și răutatea lui creșteau tot mai mult, până când într-o zi, mergând la vânătoare într-o pădure fermecată, s-a pierdut de alaiul lui și a ajuns într-o zonă izolată, unde copacii au prins viață și l-au imobilizat. Cum în depărtare se auzeau fiarele sălbatice apropiindu-se, împăratului i-a părut rău pentru ceea ce făcuse și s-a căit sincer. Atunci, s-a materializat în fața lui zâna acelei păduri, care l-a iertat, sub promisiunea că din acel moment înainte va face numai bine. Ca să îl ajute să se țină de promisiune, i-a dăruit un inel magic. În momentul când împăratul ar fi comis o faptă rea, inelul l-ar strânge de deget, așa încât ar știi să se corecteze și ar avea un fel de oglindă a sufletului lui.

stăpânul inelelor

Iată deci că tema inelului apare încă de la cele mai fragede vârste, în poveștile copilăriei. Și pe bună dreptate, deoarece forma lui este circulară. Iar cercul, ca figură geometrică, este simbolul perfecțiunii, al întregului, al ciclurilor temporale, al infinitului (dacă mergi pe marginea sau circumferința lui, nu ajungi niciodată la un capăt) și al cuplului androginal. Mai ales ultima semnificație este cea care l-a consacrat drept simbol al cuplurilor căsătorite. Și avem inelul de logodnă, verigheta de nuntă.

inele pentru cupluri

Pentru că mai sunt două zile și intrăm în decembrie, luna cadourilor, v-ați putea întreba ce să-i dăruiți iubitei sau, după caz, amantei dvs. :) Oferta e mare, magazine există cât cuprinde, acum și pe internet. Iar femeile, se știe, adoră să li se facă cadouri, și adoră o grămadă de lucruri pe post de cadou. Dar unul din cele mai delicate, elegante, frumoase și de impact cadouri este o bijuterie. Adică cum să vă zic, e ca și cum v-ar face vouă cadou cineva un calculator mai rapid, sau un televizor unde toate canalele de sport emit HD (dacă s-ar putea așa ceva). Și dacă tot vă gândiți să-i luați un inel, puteți alege unul de argint. Pe de o parte, argintul pare a fi, din ce am constatat, preferatul majorității femeilor, și poate pe bună dreptate. Pe de alta, este atât un metal nobil, prețios, cât și unul mai ieftin decât aurul. :) Aur pe care i-l veți lua, probabil, în momentul căsătoriei.

inel din argint cu opal

Există multe site-uri de unde puteți comanda cercei, bățări, coliere, lănțișoare și inele. La lista celor pe care deja le știți, ați putea adăuga și La Femme Coquette. În acest caz, pentru pagina lor de inele argint, dar și pentru celelalte bijuterii, dacă doriți. Mie mi-a plăcut de exemplu inelul cu inimioară din opal din imaginea de mai sus, la numai 125 de lei. Pe site însă există foarte multe modele, care la rândul lor sunt de o mare diversitate. Ceea ce ridică problema alegerii formei și culorii care să-i placă ei cel mai mult. Dar presupun că atâta lucru puteți deduce despre ea, sau o puteți trage de limbă. Tot ce trebuie să faceți este să răsfoiți împreună cu ea paginile unei reviste de bijuterii. Iar ca s-o impresionați și mai mult, îi puteți povesti despre simbolistica argintului, sau puteți glumi, spunându-i povestea din introducere și cadorisind-o cu un inel pe principul că o va supraveghea să nu facă prostii sau să nu vă înșele.

Nu trebuie să-i mai spuneți și finalul poveștii. Care este că împăratul nostru a fost o vreme cinstit după care a început iar să facă lucruri rele, iar inelul a început să-l strângă până la sângerare, astfel încăt împăratul l-a tăiat în final, ca să-l poată da jos de pe deget. După care, uitând de toate acestea, într-o zi s-a rătăcit din nou în pădurea fermecată. Doar că de data asta nu a mai ieșit din ea.

0 comentarii