website stat

Ponta, ofițer sub acoperire SIE

Trăian Băsescu a declarat aseară la Realitatea TV că Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997-2001. Fapt care, a mai spus Băsescu, explică propulsarea lui rapidă de la Parchetul Judecătoriei sectorului 1 direct la Parchetul General. Funcția de ofițer sub acoperire s-ar fi aflat, conform președintelui, în incompatibilitate cu cea de procuror. De altfel, vina principală care i se impută lui Ponta n-ar fi că și-a servit țara (sau ce interese a servit atunci, nu putem decât specula), ci că a ținut sub tăcere acest lucru, nedeclarându-l înainte de a se înscrie în campania electorală.

Victor Ponta - fost agent sub acoperire al SIE

Așadar, acesta era ofițerul acoperit de care toată lumea își dădea cu părerea. Reamintim că Trăian Băsescu a spus într-o apariție televizată de acum câteva săptămâni că are date conform cărora unul din candidații pentru președenție a fost ofițer sub acoperire al unor servicii de informații, și că ar fi bine ca respectivul să se retragă din cursa pentru Cotroceni, altfel va fi nevoit să-i facă public numele. Lucru care s-ar fi întâmplat mult mai repede, a spus Băsescu ieri, dacă nu intervenea auto-denunțul lui Robert Turcescu.

Președintele l-a criticat de asemenea pe Teodor Meleșcanu, cu a cărui știință s-ar fi petrecut toate aceste lucruri, și care, când Traian Băsescu i-a trimis o solicitare oficială de a face cunoscute numele tuturor parlamentarilor români care fac sau au făcut parte din structura SIE la un moment dat, a refuzat să-i ofere informații în acest sens, motivând o clauză de secret de stat.

0 comentarii