website stat

O afacere cu pariuri sportive

Zilele trecute mă gândeam la posibilitatea unei afaceri online. Un site care să producă niște bani, ideal fără un efort uriaș din partea mea. Acum, dacă vrei să câștigi ceva cu un site, va trebui ca el să se încadreze la una din următoarele categorii:

  1. Să aibă un PageRank mare, ceea ce se traduce prin faptul că poate trimite mesaje eficiente către motoarele de căutare (de exemplu prin linkurile din articole) deoarece este bine văzut de acestea.
  2. Să aibă trafic, ceea ce se traduce prin faptul că poate trimite mesaje eficiente direct către cititori.
  3. Să ofere un serviciu pentru care utilizatorii să fie dispuși să plătească.

Bineînțeles, categoriile nu sunt absolut disjuncte, în sensul că un site cu conținut bun va genera și trafic, va crește și la PageRank și ca autoritate a domeniului etc, așa că revenim la formula de aur: conținutul este regele. Dar ce fel de conținut?

sporturi

Cred că o nișă care poate genera venituri este aceea a pariurilor sportive. Motivele sunt destul de evidente: o grămadă de oameni pariază. Dacă nu sunteți la curent cu acest lucru și considerați că exagerez, puteți proba foarte simplu, mergând la o casă de pariuri și observând oamenii care intră și ies pe ușă. Eu am câteva cunoștințe care „au prins microbul” pariurilor, și ce interesant în cazul lor, odată căzuți în patima jocurilor de noroc, rămân clienți fideli ai acestora, lună de lună.

Deci o idee ar fi un astfel de site de pariuri. Trebuie și lucrat la el. De exemplu, dacă vrei să prindă, va trebui să faci o secțiune cu clasamente, una cu rezultatele meciurilor în timp real, eventual niște statistici, plus să adaugi o serie de știri sau noutăți din domeniul respectiv, în cazul nostru în principal fotbalul. Toate acestea implică timp și promptitudine (de exemplu pagina cu rezultatele trebuie actualizată live) dar poate la final se merită.

În plus, lumea va fi dispusă să bage bani în așa ceva, deoarece există posibilitatea de a câștiga ceva. Ca la loto sau bingo. Desigur, unii o să câștige, alții o să piardă dar site-ul o să ia de la fiecare un comision și o să aibă un anumit profit.

Problema cu această idee, lăsând la o parte latura morală (apropo de cei împătimiți de aceste jocuri), este că site-ul rulează direct cu bani. Ceea ce îl poate aduce în vizorul anumitor autorități din România. Spre exemplu, a existat în iarnă o propunere ca furnizorii de net să blocheze accesul utilizatorilor din România la site-urile de pariuri și jocuri de noroc neautorizate. În caz că nu v-ați prins, exceptând Loteria Română și ce mai are ea sub umbrelă, toate sunt neautorizate. Nu cred că s-a reușit implementarea ei, ar fi fost și greu, și ulterior n-am mai auzit nimic pe tema asta, dar problema de fond rămâne: este o nișă cu risc.

Așa că, într-un final, mai bine mă gândesc la altceva. Oricum, există deja site-uri de pariuri consacrate, pe care mi-ar fi greu să le ajung din urmă.

0 comentarii